Rasprava iza zatvorenih vrata

Stjepan Tuđman nema novca za uzdržavanje izvanbračnog sina

Ana Raić Knežević

Detalji ovog slučaja nisu poznati jer je riječ o postupku što je zatvoren za javnost, no izvjesno je da Antonija Vlatković nije bila zadovoljna s isplatama alimentacije pa je prijavila Tuđmana



ZAGREB Saga oko alimentacije što ju je Stjepan Tuđman, sin pokojnog prvog predsjednika RH Franje Tuđmana dužan plaćati za uzdržavanje svog vrabnračnog sina Franje nastavljena je danas na Županijskom sudu u Zagrebu.


Tamo je održana javna sjednica drugostupanjskog vijeća za mladež u postupku u kojem je Stjepan Tuđman optužen za izbjegavanje uzdržavanja djeteta. Vijeće pod predsjedanjem sutkinje Lane Petö-Kujundžić iza zatvorenih je vrata razmotrilo žalbu na prvostupanjsku presudu kojom je Tuđman bio oslobođen krivnje.


Detalji ovog slučaja nisu poznati jer je riječ o postupku što je zatvoren za javnost, no izvjesno je da Antonija Vlatković nije bila zadovoljna s isplatama alimentacije pa ga je prijavila.




Kakva će konačna presuda sinu prvog hrvatskog predsjednika biti izrečena tek će se vidjeti, nakon što vijeće Županijskog suda u Zagrebu o tome obavijesti zagrebački Općinski sud za mladež.


Iako je Stjepan Tuđman za svog sina, koji je rođen 1999. godine, nakon afere što ju je imao s Antonijom Vlatković, uplaćivao neko vrijeme po dvije tisuće kuna, prije nekoliko godina tražio je da se taj iznos smanji.


Dječak je tada bio desetogodišnjak, a njegov je otac tvrdio da je zapao u financijske probleme i da više nije u mogućnosti izdvajati tolike mjesečne iznose za njegovo uzdržavanje.


Tim umanjenim iznosom nije bila zadovoljna Antonija Vlatković, inače dizajnerica, koja se sa svojim sinom ponosi i na društvenim mrežama, te je tražila pokretanje postupka protiv Stjepana Tuđmana u kojem mu je prijetilo i do tri godine zatvora.


 Tuđman je bio spreman plaćati 1.700 kuna, no majka njegovog djeteta u jednom od intervjua objavljenog u tjedniku “Extra” naglasila je kako taj iznos nije dostatan za financiranje potreba školarca Franje.


Ovaj slučaj na početku je privukao veliku pažnju javnosti, prije svega zbog činjenice da je iz vanbračne afere predsjedničkog sina rodilo dijete, ali i zbog upornosti Stjepana Tuđmana u opovrgavanju činjenice da je maleni Franjo doista njegov sin.


Zbog toga je Antonija Vlatković bila prisiljena povesti još jedan sudski spor u kojem je konačno dokazano Tuđmanovo očinstvo.


Ni plaćanje alimentacije nije prošlo bez sudskog natezanja, pa se prije nekoliko godina Stjepan Tuđman čak našao pod ovrhom zbog pomdirenja dugovanja za uzdržavanje sina.


Iako se činilo da su se odnosti između Tuđmana i Antonije Vlatković normalizirali, ipak će još svoju posljednju riječ u ovom slučaju uskoro dati sud.