Srb najavio kandidaturu za predsjednika HSP-a, Duspara izbačen iz stranke

Hina

Srb je rekao da je Duspara suspendiran prije nego što je podnio kandidaturu za predsjednika stranke ustvrdivši kako se Duspara i kandidirao kako bi spriječio proces koji se protiv njega počeo voditi u stranci



Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb izvijestio je da je na danas održanoj sjednici glavnog stana bilo riječi o pripremama za sabor HSP-a sljedeće subote u Zagrebu i unutarstranačke izbore i da će se kandidirati za predsjednika stranke u još jednom mandatu, no nije želio komentirati odluku o isključenju Mirka Duspare, gradonačelnika Slavonskog Broda, iz članstva u HSP-u.


“Mirko Duspara isključen je iz stranke o čemu je odlučio časni sud HSP-a, no u kandidacijskom sam procesu i ne mogu komentirati odluke tog stranačkog tijela”, izjavio je Srb u telefonskom razgovoru za Hinu.


Rekao je da je Duspara suspendiran prije nego što je podnio kandidaturu za predsjednika stranke ustvrdivši kako se Duspara i kandidirao kako bi spriječio proces koji se protiv njega počeo voditi u stranci.




Gradonačelnik Slavonskog Broda i donedavni predsjednik glavnog stana HSP-a Mirko Duspara požalio se da nije uspio ući na današnju sjednicu glavnog stana i da su ga u tome spriječili zaštitari “jer me vode kao suspendiranoga”.


Duspara tvrdi i da se za predsjednika stranke kandidirao 27. siječnja. “Dan poslije, Srb je sazvao sjednicu glavnog stana gdje su me smijenili s dužnosti predsjednika glavnog stana”, navodi Duspara.


Napominje i da je odluku časnog suda da se protiv njega pokreće stegovni postupak dobio 9. veljače, datiranu sa 26. siječnjem, što je jedan dan prije njegove kandidature. Kao razlozi stegovnog postupka navedeni su kršenje pravilnika o financijskom poslovanju što je, tvrdi Duspara, čista izmišljotina, kao i optužbe da javno govori protiv čelništva HSP-a.


“Želio sam promijeniti statut HSP-a, bio sam za demokratske izbore kako bi i mlađi ljudi, koji nisu 10 godina u stranci, mogli biti kandidati za predsjednika”, kazao je Duspara koji smatra da zbog dobrih izbornih rezultata i na parlamentarnim i na lokalnim izborima na to imao pravo. “Nažalost, pokazalo se što je demokracija u HSP-u”, dodao je Duspara.


U subotu, 25. veljače, na Saboru HSP-a, osim predsjednika, birat će se i predsjedništvo stranke te članovi časnog suda i nadzornog odbora.