Ozbiljne optužbe

Skandal u KB Dubrava: Ortoped koji je prozvan za vulgarno ponašanje dobio zabranu rada

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Kako se ističe u priopćenju iz KB Dubrava Zagreb, odluka je donesena »s obzirom da su u pritužbi pacijentice izrečene ozbiljne optužbe protiv liječnika zaposlenog u našoj ustanovi kojima su narušeni ime i ugled KB Dubrava Zagreb, te zbog možebitnih povreda dostojanstva drugih pacijenata«



ZAGREB U povodu optužbi pacijenata na nedolično ponašanje liječnika ortopeda iz Kliničke bolnice (KB) Dubrava, donesena je odluka kojom se prozvanom liječniku do okončanja postupka rješavanja osnovanosti pritužbe izriče zabrana rada s pacijentima.


Kako se ističe u priopćenju iz KB Dubrava Zagreb, odluka je donesena »s obzirom da su u pritužbi pacijentice izrečene ozbiljne optužbe protiv liječnika zaposlenog u našoj ustanovi kojima su narušeni ime i ugled KB Dubrava Zagreb, te zbog možebitnih povreda dostojanstva drugih pacijenata«.


KB Dubrava je u siječnju ove godine primila pritužbu jedne pacijentice o navodno neprimjerenom ponašanju liječnika ortopeda te je ravnatelj dr. Srećko Marušić osnovao povjerenstvo radi utvrđivanja činjenica i eventualnog pokretanja odgovarajućeg postupka protiv tog liječnika.




Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u petak Hini kako je odmah u bolnicu poslao zdravstvenu inspekciju te zatražio očitovanje uprave o cijelom slučaju.


O navodnom neprofesionalnom i vulgarnom ponašanju ortopeda iz KB-a Dubrava svoja iskustva je dan ranije iznijelo dvoje pacijenata u emisiji »Provjereno« Nove TV.