Sudska presuda

Sjećate li se radnice koja je dobila otkaz zbog fete pršuta? Interspar joj sad mora platiti oko 60 tisuća kuna

P. N.

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Utvrđeno je da "izvanredni otkaz nije razmjeran povredi obveze iz radnog odnosa (konzumacija hrane koju nije platila – 2 šnite pršuta) koju je tužiteljica nedvojbeno počinila"



Županijski sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu, koja nalaže Intersparu da isplati odštetu svojoj radnici koju je ova trgovačka kuća otpustila jer je na radnom mjestu pojela interšparovu – fetu pršuta.


Podsjetimo, radnica Suzana Šešo bila je prodavačica na odjelu delikatesa u Intersparu i nije niti sanjala da će jednom o njoj govoriti cijela Hrvatska. Na žalost, do toga je došlo jer je radnica, kako rekosmo, dobila otkaz zbog pršuta.


Drugostupanjskom presudom, piše web portal e-zadar, utvrđeno je da Interspar nije smio dati oizvanredni otkaz svojoj radnici, a trgovačkoj kući naloženo je da nezakonito otpuištenoj radnici isplati 23.093 kune na ime naknade štete zbog prestanka radnog odnosa, zajedno sa zateznim kamatama, te još sedam bruto plaća u iznosu od po 6.297 kuna.




– Nedvojbeno je konzumacija dvije šnite pršuta, kao ni uzimanje istog bez zaštitnih rukavica, ne predstavljaju kazneno djelo, utvrdio je sud.


Također, utvrđeno je da “izvanredni otkaz nije razmjeran povredi obveze iz radnog odnosa (konzumacija hrane koju nije platila – 2 šnite pršuta) koju je tužiteljica nedvojbeno počinila”, piše e-zadar.