HSP dr. Ante Starčević

Sjećate li se još ove dvojice? Njihova pravaška stranka mogla bi uskoro završiti u – stečaju

Hina

Sudske odluke uslijedile su nakon što je Financijska agencija u veljači podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević zbog neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu nešto većem od 250.000 kuna



Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se pokreće prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević (HSP AS) te je za 10. svibnja zakazao ročište na kojem bi se vjerovnici i zastupnici te političke stranke trebali očitovati o prijedlogu za pokretanje stečaja koji je podnijela Financijska agencija (Fina).


Sudskim zaključkom naloženo je i zastupniku HSP AS-a, ujedno i predsjedniku, Hrvoje Ničeu da u zakonskom roku dostavi izvješće o imovini, tražbinama, razlučnim i izlučnim pravima i sudskim postupcima vezanim uz dug te političke stranke.


Sudske odluke uslijedile su nakon što je Financijska agencija u veljači podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević zbog neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu nešto većem od 250.000 kuna.




Kako se navodi u prijedlogu Fine, ta politička stranka sa sjedištem u Zagrebu ima samo jednog zaposlenog, ali oročen novac na nekim od čak 32 otvorena računa u dvije hrvatske komercijalne banke. Osim tih podataka, Fina ističe da ne raspolaže drugim podacima o imovini HSP-AS. No, Fina je u svom prijedlogu obavijestila i Trgovački sud da je HSP-AS sredinom veljače imao zaplijenjenih 5000 kuna u ime predujma za namirenje stečajnog postupka.


Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević upisana je u registar političkih stranaka u listopadu 2009. s registarskim brojem 211. Predsjednik i zastupnik stranke je Hrvoje Niče, kao dopredsjednici na službenim stranicama HSP AS navedeni su Vlatka Vukelić, Ante Žoni Maksan i Marinko Pažin.