Konzultacije s ministricom

Sindikalci prije sastanka s Divjak: ‘Nema igara moći, nego samo zloupotreba moći od strane premijera’

P. N.

"Moram ispraviti ministricu, ovo nisu igre moći već zloupotreba moći od strane premijera. Mjesec i pol dana smo u štrajku, on ne želi razgovarati već koristi svoju moć, a to je zastrašivanje", kazao je uoči sastanka Mihalinec



Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak sazvala je za danas ujutro sastanak s predstavnicima sindikata i pravobraniteljicom za djecu. Na konzultacijama koje su počele u 8:30 sati trebalo bi se razgovarati o nadoknadi nastave i organiziranju nastavka školske godine.


Šef Nezavisnog sastanka zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec prije sastanka je prokomentirao ministričinu jučerašnju izjavu. Ona je, podsjetimo, rekla kako se “sustav nalazi u potpunoj blokadi i kako je to rezultat igre moći i nadmetanja između sindikata i premijera, u kojima ona ne želi sudjelovati.”


“Moram ispraviti ministricu, ovo nisu igre moći već zloupotreba moći od strane premijera. Mjesec i pol dana smo u štrajku, on ne želi razgovarati već koristi svoju moć, a to je zastrašivanje”, kazao je uoči sastanka Mihalinec, prenosi N1 televizija.