Diskusija o zahtjevu oporbe

Saborska rasprava o opozivu ministra Kujundžića trajat će do jutra

P. N.

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

"Dođite mi u Dubravu, u Saboru ne smijem postavljati dijagnoze", kazao je Milan Kujundžić sa sabornice HSS-ovom Kreši Beljaku



Zastupnici raspravljaju o zahtjevu oporbe za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića.


Zahtjev za opozivom inicirao je u srpnju Most, uz potpise 32 oporbena zastupnika. Zahtjev su podnijeli neposredno prije ljetne ustavne stanke, inzistirajući da se sazove izvanredna sjednica Sabora, no to im nije pošlo za rukom jer je Ustavni sud ocijenio da petina zastupnika nije ovlašteni predlagatelj izvanredne sjednice u vrijeme stanke.


Željko Reiner kazao je kako bi rasprava o opozivu ministra Milana Kujundžića mogla trajati do 3 sata ujutro, javlaj televizija N1.


Zastupnicima se obratio Milan Kujundžić, koji se referirao na povećanje plaća medicinskim sestrama i liječnicima.




“Ova Vlada nije čekala kraj mandata, nego je na početku mandata donijela važne poteze”, kazao je.


Izlaganje nije stigao završiti jer mu je isteklo vrijeme.


“Već je gotovo? O Gospe moja, pa tek sam počeo”, kazao je Kujundžić.


‘U Saboru ne smijem postavljati dijagnoze’


“Dođite mi u Dubravu, u Saboru ne smijem postavljati dijagnoze”, kazao je Milan Kujundžić sa sabornice HSS-ovom Kreši Beljaku. 


“Kazali ste mi da ne mogu biti predsjednik kućnog savjeta”, obratio se čelnici Glasa Anki Mrak-Taritaš.


“Dat ću vam savjet. Nemojte nikada više kuću spominjati nakon kuća u Gunji. Toliko o kućnom savjetu.”


“A Mirando tebi, koliko ti je ono žena milijuna ostala dužna. A do Grmoje ću doći”, pitao je Miranda Mrsića.


“A tvoga Mosta neće biti u parlamentu”, zaprijetio je Nikoli Grmoji. 


 


Mrsić upozorio na gubitke bolnica


“Ovaj mjesec zdravstvo i bolnice imaju 150 milijuna kuna gubitka. Osam milijardi kuna gubitka je u zdravstvu. Ministar koji je u Vladi koja ima dobre ekonomske uvjete nije napravio ništa da to riješi. Jedino rješenje je racionalizacija bolničkog sustava, a ministar nije napravio ništa”, kazao je Mirando Mrsić.


 


”Ministre, vi ste jedna teška politička kukavica, za razliku od mene. I nemojte se skrivati iza mene. Mogli ste promijeniti reprezentativnost u Zakonu o reprezentativnosti. To govori da ste nesposoban ministar. Jer ako ne valja, onda ste to trebali promijeniti u ove četiri godine. Trebali ste se trebali dogovoriti sa sindikatima, a i sami znate da oni kažu da 20 posto ne može biti 10 posto. Politička kukavica jeste i ostat ćete”, poručio je Mirando Mrsić na što mu je Kujundžić odgovorio:


”Istina je da sam politička kukavica. Nisam u gimnaziji bio u partiji, nisam bio šef partije na fakultetu, nisam bio partijski kadrovnik na Rebru. U tome smislu jesam kukavica. A što se tiče medicine, vi znate gdje smo ja i vi.”