Akcija u pograničnom području

SPAŠAVANJE KOD BELOG MANASTIRA Iz nabujalog Dunava hrvatski policajci izvukli 16 migranata

Hina

PU osječko-baranjska

PU osječko-baranjska

U šumskom području poplavljenom uslijed nabujalog Dunava, policijski službenici zatekli su osobe koje su se u vodi držale za grane drveća te ih izvukli iz vode i smjestili ih na jedno od tri policijska plovila



OSIJEK Iz nabujalog Dunava u ponedjeljak su hrvatski policajci spasili 16 migranata, a tijekom akcije spašavanja djelomično je potonulo policijsko plovilo, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.


Rano jutros, između 4,50 sati i 5,35 sati, policijski službenici granične policije Beli Manastir i Postaje granične policije Dalj zaprimili su pozive za pomoć na stranom jeziku te su sa tri službena policijska plovila krenuli u potragu.


Dolaskom do 1388,5 riječnog kilometra, u šumskom području poplavljenom uslijed nabujalog Dunava, policijski službenici zatekli su osobe koje su se u vodi držale za grane drveća te ih izvukli iz vode i smjestili ih na jedno od tri policijska plovila.


Zatim je, zbog vala kojeg je prolaskom izazvao veći brod, u policijsko plovilo počela prodirati voda te je ono djelomično potonulo. Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici su, iz nabujalog Dunava spasili 16 migranata koji, osim pothlađenosti, nisu ozlijeđeni, priopćila je policija.Nakon očevida, koji će obaviti očevidne ekipe osječko – baranjske PU i osječke Lučke kapetanije uslijedit će izvlačenje službenog policijskog plovila iz Dunava i tegljenje, ističu u policiji.