Detalji izvješća

SOA o procjeni sigurnosnog stanja u posrnulom koncernu: U Agrokoru elementi visokog rizika!

P. N.

Sigurnosne službe procjenjuju i da postoji značajan rizik i opasnost od velikog broja domaćih i međunarodnih tužbi zbog koji prijeti opasnost od gubitaka u koncernu. Upozorava se i na projekciju rizika, koji bi mogao značiti gubitak radnih mjesta u sadašnjem koncernu Agrokor, a u kojem je zaposleno 40 tisuća radnika



U izvješću o procjeni sigurnosnog stanja vezanog uz krizu u Agrokoru koje su izradile sigurnosne službe otkriveno je da se visokim rizikom smatra činjenica što Lex Agrokor nije implementiran u zemljama u kojima koncern Agrokor posluje, javlja N1.


Sigurnosne službe procjenjuju i da postoji značajan rizik i opasnost od velikog broja domaćih i međunarodnih tužbi zbog koji prijeti opasnost od gubitaka u koncernu. Upozorava se i na projekciju rizika, koji bi mogao značiti gubitak radnih mjesta u sadašnjem koncernu Agrokor, a u kojem je zaposleno 40 tisuća radnika.


U izvješću SOA-e stoji da su sigurnosne agencije pojačanu analizu stanja u koncernu Agrokor počele intenzivno pratiti tek u travnju 2017. godine. Dakle, neposredno prije raskida koalicije HDZ-a i Mosta i nakon objave informacije o tajnom sastanku Ivice Todorića, Andreja Plenkovića, Bože Petrova, Martine Dalić i Zdravka Marića koji je održan 5. ožujka u Vladi.




Sigurnosne agencije istraživale su navode kako kriza u koncernu Agrokor, zbog svojeg značenja, Hrvatsku već ugrožava kao zemlju u kojoj se vodi medijski hibridni rat. U svojem istraživanju, u posebno pripremljenom izvještaju označenom tajnim, sigurnosno obavještajne službe nisu pronašle elemente za tvrdnju da se u Hrvatskoj vodi medijski hibridni rat.