Rasprava o odlaganju otpada

SHOW U SABORU Zastupnik ispraznio vreću smeća pred Jandrokovićem

P. N.

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Na početku sjednice HSS-ovac Mladen Madjer govorio je o problemu centra za odlaganje otpada Piškornica. "Građani se žale na netransparentnost, mještani se žale na stalni smrad, u potoku ugibaju ribe", kazao je Madjer



Konačan prijedlog zakona o obavljanju studentskih poslova jedna je od ukupno pet točaka o kojima će na skupnoj sjednici raspravljati saborski zastupnici.


Riječ je o prijedlogu kojim se izjednačuje pravo na obavljanje studentskih poslova redovitih i izvanrednih studenata koji nisu u radnom odnosu, uvodi minimalna satnice za studentske poslove, propisuje veće naknada za noćni rad i rad blagdanima, javlja televizija N1.


Zakon predviđa da student ima pravo na 50-postotno uvećanje satnice za rad na državne blagdane, za rad noću, nedjeljom i za prekovremeni rad. Ima pravo i na naknadu putnih troškova i toplog obroka.




Naručitelj studentskog posla dužan je posredniku (studentski centar ili visoko učilište koje ima centar za studentski standard) za račun studenta isplatiti naknade za obavljeni posao najkasnije 15 dana od završetka posla.


Na početku sjednice HSS-ovac Mladen Madjer govorio je o problemu centra za odlaganje otpada Piškornica. “Građani se žale na netransparentnost, mještani se žale na stalni smrad, u potoku ugibaju ribe”, kazao je Madjer.


Na kraju izlaganja poručio je kako se unatoč brojnim apelima još ništa nije poduzelo. “Zemite si to smeće, dajte nam čistu vodu i zrak. Živjeli!”, kazao je Madjer nakon što je iz vreće za smeće na pod bacio hrpu papira.


Predsjedavajući Gordan Jandroković na to mu je poručio:


“Dajte to podignite, netko će to umjesto vas morati počistiti. Vi ste savjesni zastupnik pa dođite i podignite to”, kazao je Jandroković, na što je Madjer prvo ostao sjediti u klupi, no potom ipak ustao i pokupio smeće koje je istresao.


Gordan Jandroković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ


Gordan Jandroković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ