Vrh stranke u Ogulinu

SDP-ovski TEAM BUILDING Bernardić kolegama: Dosad nisam reagirao na laži i spinove koje svaki dan širi netko drugi, ali ubuduće hoću

Tihana Tomičić

Skup prolazi u sjeni napisa nekih portala da su Slavko Linić i Boris Šegon zadnjih dana viđeni na Ibleru gdje su navodno razgovarali o povratku u stranku na poziv Bernardića, ali Linić je to za Novi list demantirao



OGULIN – Vrh SDP-a okupio se u Ogulinu na team buildingu gdje su članovi Predsjedništva i saborski zastupnici, osim onih poput Milanke Opačić koji su jasno i rekli da ne namjeravaju doći na skup koji Davor Bernardić organizira kako bi povratio dobre odnose u stranci.


Uoči skupa Joško Klisović je objasnio da očekuje da Bernardić podnese izvješće o stanju u stranci, te da preuzme odgovornost za sve, pa i za loš rejting ispod 20 posto, a Predrag Matić je rekao da u životnjskom svijetu postoji jedna pojava, nojevskog zabijanja glave u pijesak, o kojoj također treba ovdje razgovarati.


Mirando Mrsić ističe da u izvješću predsjednika opet nije bilo riječi ni o viziji, ni programu ni mjerama, da se ne zna ideološka pozicija SDP-a i da je potreban zaokret u smjeru onoga što građani od SDP-a očekuju. Šef stranke uvijek snosi svoj dio odgovornosti, rekao je Mrsić, ali nije odgovorio bi li se Bernardić trebao povući sam niti je li konvencija u veljači vrijeme za ta pitanja.




U izjavi za medije Davor Bernardić je rekao da će u SDP-u biti sloge, da će biti donesen program novih mjera za mlade i ostale skupine u društvu, dogovorit će se aktivnosti za 2018., a što se kritika tiče, rekao je da su one dobrodošle – ali unutar stranke.


– Ja dosad nisam reagirao na laži i spinove, koje širi svaki dan netko drugi, ali ubuduće hoću, rekao je Bernardić čime je jasno poručio kolegama da će ubuduće javno reći za koga misli da ga blati ili spinira medije.



Zlatko Komadina komentirao je prijedlog PGS-a da se ukine naplata mostarine za Krk i cestarina kroz Gorski kotar: – To podržavamo i upravo pripremamo jedan materijal na tu temu. Mostarina i cestarina treba biti ukinuta za sve građane Hrvatske, rekao je Komadina, jer cilj mora biti da ljudi ostaju i zadržavaju se na otocima i u Gorskom kotaru, rekao je Komadina kao župan.


Povećanje kreditnog rejtinga Hrvatske s BB na BB plus komentirao je Branko Grčić, rekavši kako je očito da rasta ipak ima, što je dobro, ali je uzalud hvaliti se proračunskim suficitom dok postoje skriveni deficiti unutar fondova mirovinskog i zdravstvenog sustava.


Skup prolazi u sjeni napisa nekih portala da su Slavko Linić i Boris Šegon zadnjih dana viđeni na Ibleru gdje su navodno razgovarali o povratku u stranku na poziv Bernardića, ali Linić je to za Novi list demantirao:


– Ništa od toga nije istina, ni da sam bio na Ibleru, niti da se imam namjeru vraćati u stranku. Nitko me ni ne pita da se vratim, a kad vidite što SDP izjavljuje na primjer o Agrokoru, jasno vam je i da se u malo kojoj riječi i možemo složiti sada, kaže Linić. Kontakti uvijek postoje i uvijek sam spreman na stručnoj bazi pomoći SDP-u, ali o stranačkom radu nema govora, rekao nam je Linić.