Anvar Azimov

Rusi zadovoljni nagodbom u slučaju Agrokora: Putin će doći, prije ili kasnije

Hina

Anvar Azimov / Foto: N. REBERŠAK

Anvar Azimov / Foto: N. REBERŠAK

Imamo dobar plan jačanja suradnje na mnogim podučjima, političkim, kulturnim, ekonomskim, znanstvenim, pokušat ćemo učvrsititi odnose na različitim poljima«, rekao je Azimov 



Ruski veleposlanik Anvar Azimov u utorak je u Zagrebu kazao da je zadovoljan je postignutom nagodbom između Agrokora i njegovih vjerovnika, među kojima su dvije velike ruske banke, i najavio je da će ruski predsjednik Vladimir Putin »prije ili kasnije« doći u posjet Hrvatskoj.


Prema prijedlogu nagodbe koji bi danas trebao biti potpisan, pojedinačno najveći vlasnički udio u novom Agrokoru imale bi dvije ruske banke, Sberbank i VTB banka, između 30 i 46 posto, kazali su jučer neki od čelnika stranaka vladajuće koalicije nakon sastanka u Banskim dvorima na kojem im je izvanredna uprava Agrokora predstavila nacrt prijedloga nagodbe.


»Uvijek sam bio za to da se nađe obostrano prihvatljiva formula i nadam se da će ovo što smo dogovorili učvrstiti stabilnost Agrokora «, kazao je Azimov novinarima.




»Općenito, ja sam kao veleposlanik zadovoljan bilateralnom suradnjom, unatoč usponima i padovima stranama u tom procesu«, rekao je.


Naglasio je i kako je ruski predsjednik Vladimir Putin prihvatio poziv hrvatske kolegice Kolinde Grabar-Kitarović da službeno posjeti Hrvatsku, ali ne misli da će se to realizirati ove godine.


»Putin će doći prije ili kasnije, ali taj posjet mora biti dobro pripremljen. Mora imati dobar sadržaj. Ne vjerujem da će to biti ove godine, možda iduće«, rekao je Azimov, dodavši kako Rusija cijeni ulogu Grabar-Kitarović u unapređenju odnosa dviju zemalja.


»Imamo dobar plan jačanja suradnje na mnogim podučjima, političkim, kulturnim, ekonomskim, znanstvenim, pokušat ćemo učvrsititi odnose na različitim poljima«, rekao je Azimov i najavio, među ostalim, hrvatsko-ruski poslovni forum ove godine, kao i sastanak međuvladnine komisije, te otvorenje ruskog kulturnog centra u Hrvatskoj iduće godine.