Protiv vodstva

Raskol u HSS-u

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Za priopćenje u kojem je Zorić u ponedjeljak naveo da on i njegovi najbliži suradnici podržavaju odluke donesene na Predsjedništvu i Glavnom odboru HSS-a kao i »legalno izabrano vodstvo na čelu s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom«, nezadovoljni članovi osječkog Gradskog odbora HSS-a rekli su da predstavlja podvalu i obmanu javnosti



Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a zatražilo je u utorak navečer ostavku predsjednika Brune Zorića, zamjerajući mu obmanjivanje članstva i javnosti objavljivanjem netočnih informacija po kojima on i njegovi najbliži suradnici podržavaju legalno izabrano vodstvo na čelu s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom. 


Devetero od 13 članova HSS-ova Gradskog odbora ustvrdilo je u priopćenju kako je netočno da najbliži suradnici Brune Zorića podržavaju sve odluke donesene na Predsjedništvu HSS-a i Glavnom odboru, jer, kako tvrde, osječki Gradski odbor HSS-a u svezi navedenog »nikada nije održao sjednicu niti je donio bilo kakve zaključke«.


Za priopćenje u kojem je Zorić u ponedjeljak naveo da on i njegovi najbliži suradnici podržavaju odluke donesene na Predsjedništvu i Glavnom odboru HSS-a kao i »legalno izabrano vodstvo na čelu s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom«, nezadovoljni članovi osječkog Gradskog odbora HSS-a rekli su da predstavlja podvalu i obmanu javnosti.


Tvrde da je to priopćenje medijima poslano iz središnjice HSS-a u Zagrebu kako bi se iskoristila prilika za izražavanje podrške vodstvu i predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku«.Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a navodi kako osobni stav Brune Zorića nije i njihov stav.

Od Zorića su zatražili da »zbog obmanjivanja javnosti i članstva HSS-a te grubih manipulacija« sazove sjednicu Gradskog odbora i podnese ostavku na mjesto predsjednika osječkog HSS-a. Traže i povlačenje odluke o suspenziji predsjednika osječko-baranjske Županijske organizacije HSS-a Zvonka Pongraca jer smatraju da je »tom odlukom Beljak nanio veliku štetu stranci s nesagledivim posljedicama«.