Predsjednik SDSS-a

Pupovac: Ja nisam četnik, ali nikada neću tražit ispriku od onih koji tvrde da jesam

Hina

Milorad Pupovac, Foto: D. JELINEK

Milorad Pupovac, Foto: D. JELINEK

Na Predsjedništvu SDSS-a razgovarat ćemo o tome što i o čemu smo razgovarali s koalicijskim partnerima, uključujući i premijera. Na članovima Predsjedništva stranke je da ocijene koju odluku donijeti, rekao je Pupovac na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru



Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u srijedu kako će o odlasku ili ostanku SDSS-a u vladajućoj koaliciji odlučiti stranačka tijela, te pročitao izjavu u kojoj ističe da je ohrabren reakcijama u kojima je veliki broj utjecajnih glasova »osudio vezu današnje Hrvatske s NDH«.


Na Predsjedništvu SDSS-a razgovarat ćemo o tome što i o čemu smo razgovarali s koalicijskim partnerima, uključujući i premijera. Na članovima Predsjedništva stranke je da ocijene koju odluku donijeti, rekao je Pupovac na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.


Osvrćući se na svoje ranije izjave koje su izazvale buru u javnosti, rekao je kako nitko od njega ne treba tražiti da današnju Hrvatsku ne uspoređuje s kvislinškom i zločinačkom NDH.




»Ja tu razliku jako dobro znam i zbog nje tri decenije živim u Hrvatskoj«, kazao je.


»Što se tiče isprike – ja sam u ovoj zemlji bio nazivan raznim imenima za koje ne mislim da označavaju ono što jesam, ili što stranka jest. Ja nisam četnik, ali od onih koji to kažu nikada neću tražiti ispriku. Ja nisam četnik i nikad to neću biti«, rekao je Pupovac.