Incident

Provokator upao na zabavu Nove ljevice: Urlao okupljenima da su “četnici”, na policiji završio i Ostojić

P. N.

Foto Facebook / Nova ljevica

Foto Facebook / Nova ljevica

Došlo je i do naguravanja, a iskaz policiji o incidentu poslije je dao i SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić.



U splitskom klubu “Ghetto” sinoć je došlo do incidenta na zabavi Nove ljevice.


Na prvomajsko druženje u organizaciji te stranke, oko 23 sata je, kako javlja portal Index, upalo nekoliko provokatora, urlajući okupljenima da su četnici. Došlo je i do naguravanja, a iskaz policiji o incidentu poslije dao i SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić.


Sam sam tražio da dam iskaz, i otišao u postaju . Došao sam u 22 sata…javio se prijateljima i sjedio u mirnoj atmosferi sa pozitivnim ljudima. Kao građanin, još jednom sam bio svjedok kako bez obzira sto nema nikakvog povoda , nema tolerancije i da će fasisti napast i žene …samo ako im se ne sviđa njihova stranka, opredjeljenje, ili orjentacija.. Ja sam u SDP… drugi su u Novoj ljevici ili mozda nisu nigdje…ali osnovna stvar je da imam pravo na slobodu mišljenja i svog političkog stava …, napisao je jutros o svemu na Facebooku Ostojić.




Incident je potvrdila i policija, ali ona u izvješću spominje samo jednog huligana, navodeći da je “sinoć, oko 23 sata u ugostiteljski objekt u Splitu ušao 39-godišnjak koji je započeo s vrijeđanjem prisutnih osoba”.


– U pokušaju da se ista osoba udalji iz kluba došlo je do naguravanja u ugostiteljskom objektu, nakon čega se 39-godišnjak udaljio iz ugostiteljskog objekta. Policijski službenici su odmah ispred ugostiteljskog objekta zaustavili 39-godišnjaka koji se nalazio u društvu sa još nekoliko osoba čiji identitet je utvrđen. Obavljeni su razgovori sudionicima i svjedocima događaja, kažu u policiji, dodajući da je 39-godišnjak prijavljen zbog prekršaja po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije.