Prognoza

Proljeće se vraća od danas: Doznajte kakvo nas vrijeme čeka za uskrsne blagdane

P. N.

Ilustracija Roni Brmalj

Ilustracija Roni Brmalj



Proljeće se konačno vraća – DHMZ za danas predviđa djelomice sunčano i toplije vrijeme.


U prvom dijelu dana uz promjenljivu naoblaku još mjestimice može pasti malo kiše. Na kopnu će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadrana umjerena i jaka bura, uglavnom podno Velebita s olujnim udarima, prema večeri u slabljenju.


Najviša temperatura većinom između 11 i 16 na kopnu te od 16 do 20 °C na Jadranu.




U nastavku tjedna u unutrašnjosti danju još toplije, uz pravu proljetnu temperaturu, početkom blagdana često i uz više od 20 °C. No u utorak i srijedu ujutro bit će hladno, ponegdje i uz mraz pri tlu, a moguća je i magla, uglavnom kratkotrajna. Prevladavat će suho i sunčano vrijeme, uz samo povremeno umjerenu naoblake, te slab vjetar.


Na Jadranu će bura već u utorak oslabjeti duž cijele oblake, te će veći dio tjedna prevladavati dnevna cirkulacija stabilnog vremena – ujutro burin ili samo ponegdje do umjerena bura, a danju maestral – sjeverozapadni i zapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. Uz obilje sunčana vremena temperatura će biti u porastu, od sredine tjedna nerijetko uz poslijepodnevnih oko 20 °C pa će se i more zagrijati na vrijednosti sve ugodnije za kupanje.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.


Sedmodnevna prognoza DHMZ-a otkriva da nas za uskrsne blagdane čeka sunčano, lijepo i razmjerno toplo vrijeme – u cijeloj Hrvatskoj bit će bez oborina, s temperaturama od 17 do 20 stupnjeva Celzijusa.


U Rijeci cijeli tjedan ne bi trebalo biti kiše, a temperatura će postupno rasti prema kraju tjedna – danas i sutra dnevni maksimum bit će oko 16 stupnjeva, u srijedu 17, u četvrtak i petak 18 stupnjeva, a za subotu još stupanj više.