Kampanja u SDP-u

Prica odgovara Brautu: ‘Žalosno je kad mladi ljudi misle da je svatko nečiji’

Tihana Tomičić

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Kaže kolega Braut da članovi nisu glasačka mašinerija, a potom da su se »dogovorili da podrže Filipovića«. Pitam se tko se dogovorio? S kim? Tko je pitao članove što oni misle? Upravo je to SDP protiv kojeg se borim, ističe Vuk Prica



RIJEKA Nakon što je u našem listu SDP-ov izvršni tajnik za pravna pitanja i kandidat za potpredsjednika riječkog SDP-a Vojko Braut za Vuka Pricu izjavio da je kandidat Željka Jovanovića na izborima za šefa partije u Rijeci, reagirao je sam Prica. On to demantira i ističe da je, dapače, obrnuto.


– Kaže kolega Vojko Braut u intervjuu koji je dao Novom listu da sam ja kandidat Željka Jovanovića. Žalosti me taj kmetski mentalitet koji vidim kod Brauta i dijela drugih, u kojem je neophodno nekome pripadati, biti nečiji čovjek. Za mene su govorili da sam Obersnelov, Komadinin, a sada i Jovanovićev… Željko i ja ne pripadamo tome mentalnom sklopu i usprkos tome što smo se često politički razilazili, uspješno surađujemo za dobrobit stranke. Posebno me žalosti da Braut, kao pripadnik mlađe generacije, ne može shvatiti da čovjek mora biti svoj i da se treba vezati za politike, a ne za ljude. To što on misli upravljati Filipovićem, molim da ne projicira na mene i Jovanovića, kaže Prica u svom odgovoru.



Kao što je poznato u riječkom SDP-u, kao i županijskom, izbori se održavaju u subotu 16. lipnja, a od jučer se u stranci održavaju i predstavljanja kandidata – tako se sinoć članovima predstavio Marko Filipović, dok se Vuk Prica predstavlja danas, a u četvrtak će biti održano sučeljavanje uz predstavljanje kandidata za potpredsjednike i Predsjedništvo. No, ti skupovi nisu otvoreni za javnost.





Također kaže: Kolega Braut u jednoj rečenici govori kako članovi nisu glasačka mašinerija, a svega nekoliko rečenica dalje kaže kako su se »dogovorili da podrže Filipovića«. Pitam se tko se dogovorio? S kim? Tko je pitao članove što oni misle? Upravo je to SDP protiv kojeg se borim, dodaje Prica.


Po njemu, iz tog intervjua u potpunosti je nejasno shvaća li Vojko Braut da je on kandidat za potpredsjednika stranke, a ne predsjednika.


– Pomalo je tragikomična situacija u kojoj strankom želi upravljati osoba koja uopće nije imala hrabrosti istaknuti svoju kandidaturu za predsjednika stranke. Tužno je da u stranci, u kojoj bismo se trebali zalagati za ideje, politike i programe, kolega Braut nije spomenuo niti jednu programsku smjernicu. Niti jednu. Čak štoviše, jedini stavovi koje sam iščitao iz njegovog intervjua bili su vezani uz ljude koje on očekuje na šalabahteru, te uz Jovanovića i mene. Svojim omalovažavanjem i negativnim osvrtanjem na druge članove još je jednom pokazao kako nam je žarko potrebna promjena. Jer vidite, oni koji napadaju druge ad hominem i na taj način vode kampanju, to čine samo zato što programa nemaju, a mi kao stranka možemo bolje, ističe Prica.