Tragično urušavanje vijadukta

Predsjednik Vlade uputio izraze sućuti talijanskom premijeru Giuseppeu Conteu

Hina

Snimio Denis Lovrović

Snimio Denis Lovrović

»S nevjericom i žaljenjem primio sam vijest o tragičnim posljedicama urušavanja vijadukta Morandi u Genovi u kojoj su nesretno izgubljeni brojni ljudski životi. Obiteljima poginulih, u ime hrvatskih građana i hrvatske Vlade, upućujem izraze duboke i iskrene sućuti, a svim ozlijeđenima želim brz i potpun oporavak«, piše Plenković u poruci sućuti talijanskom kolegi



ZAGREB Premijer Andrej Plenković uputio je izraze sućuti talijanskom premijeru Giuseppeu Conteu u povodu tragičnog urušavanja vijadukta Morandi u utorak u Genovi, priopćeno je iz njegova ureda.


»S nevjericom i žaljenjem primio sam vijest o tragičnim posljedicama urušavanja vijadukta Morandi u Genovi u kojoj su nesretno izgubljeni brojni ljudski životi. Obiteljima poginulih, u ime hrvatskih građana i hrvatske Vlade, upućujem izraze duboke i iskrene sućuti, a svim ozlijeđenima želim brz i potpun oporavak«, piše Plenković u poruci sućuti talijanskom kolegi.


Vijadukt Morandi urušio se oko 11:30 sati po lokalnom vremenu uslijed jakih kiša. Talijanske novine Repubblica i Corriere della Sera prenijele su da je poginulo najmanje 22 ljudi, među njima i djevojčica, no kako operacija spašavanja i dalje traje zbog čega se očekuje rast broja žrtava, pa je prema novim podacima najmanje 30 žrtava.




Vijadukt Morandi pušten je u promet 4. runa 1967. nakon četiri godine gradnje. Nazvan je po projektantu, inženjeru Riccardu Morandiju, dug je 1.182 metra te je niz godina meta kritika zbog svoje problematične konstrukcije, pišu talijanske novine Corriere della Sera koje dodaju da se urušio možda upravo zbog toga.