Slučaj Ivana Maslaća

Povjerenstvo za sukob interesa istražuje zapošljavanje Plenkovićeva šogora

P. N.

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, na temelju medijskih natpisa, pokrenulo je postupak protiv premijera Plenkovića kako bi se utvrdilo je li bilo pogodovanja prilikom zapošljavanja njegovog šogora Ivana Maslaća na mjestu direktora u ZL Dubrovnik, potvrdili su iz Povjerenstva



Slučaj premijerova šogora Ivana Maslaća, koji je bez javnog natječaja zaposlen na mjesto komercijalnog direktora Zračne luke Dubrovnik tema je Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, javlja televizija N1.


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, na temelju medijskih natpisa, pokrenulo je postupak protiv premijera Plenkovića kako bi se utvrdilo je li bilo pogodovanja prilikom zapošljavanja njegovog šogora Ivana Maslaća na mjestu direktora u ZL Dubrovnik, potvrdili su iz Povjerenstva za N1.


Krajem prošle godine Povjerenstvo je zaprimilo i tri prijave zbog sumnje u sukob interesa pri zapošljavanju premijerove sestrične, kuma i ujaka. Naime, Plenkovićeva sestrična Nera Miličević imenovana je za voditeljicu HTZ-a u Njemačkoj. Ujak, Marko Raosi u Upravno vijeće Parka prirode Biokovo, a Igor Pokaz, Plenkovićev kum, imenovan je za veleposlanika u Velikoj Britaniji.




“To su sve odluke koje nemaju sa mnom veze. To su ljudi s imenom i prezimenom. Neće prestati disati dok sam ja predsjednik Vlade”, komentirao je cijeli slučaj premijer Plenković danas u Zadru.