Fotogalerija

Pogledajte što je naš fotoreporter snimio na prosvjedu protiv Istanbulske konvencije

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Šaroliko društvo s ekstremne političke desnice i vjernici privučeni pozivima lokalnih župnika stigli su u Zagreb kako bi se otvoreno suprotstavili namjeri ratifikacije Konvencije koja za cilj ima zaštitu prava žena, ali ovaj skup nije bio usmjeren samo protiv Konvencije. Prije svega, bio je to skup protiv Andreja Plenkovića i njegovog HDZ-a



Ekstremna desnica predvođena Draženom Kelemincem, bivši ministar Mijo Crnoja, Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, Bad Blue Boysi, hercegovački franjevci i časne sestre, Željka Markić i Ladislav Ilčić, Željko Sačić i ratni veterani s krajnje političke desnice – svi oni zablistali su danas na prosvjedu protiv Istanbulske konvencije u Zagrebu, na kojem se prema neslužbenim procjenama okupilo između pet i deset tisuća ljudi.


Šaroliko društvo s ekstremne političke desnice i vjernici privučeni pozivima lokalnih župnika stigli su u Zagreb kako bi se otvoreno suprotstavili namjeri ratifikacije Konvencije koja za cilj ima zaštitu prava žena, ali ovaj skup nije bio usmjeren samo protiv Konvencije.


Prije svega, bio je to skup protiv Andreja Plenkovića i njegovog HDZ-a, što su okupljeni jasno davali do znanja sadržajem svojih transparenata i uzvicima: izdaja, Plenki odlazi…




Uz hrvatsku zastavu na prosvjedu su u zrak dizani i križevi s raspetim Isusom Kristom, što je jasno naglasilo njegov klerikalni karakter i dalo do znanja tko je suorganizator ovog skupa. Jasno, u pitanju je Katolička Crkva. 


Na ovom mjestu pogledajte dvadeset fotografija našeg reportera Davora Kovačevića, koje će vam dočarati kako je bilo na prosvjedu u Zagrebu.


snimio Davor Kovačević


snimio Davor Kovačević