Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Danas glasanje o novim ministrima

Plenkovića "rešetaju" na Odboru za Ustav: 'Možete nas mrziti, ali nećete nam lijepiti etikete korupcije'

Foto Patrik Maček / PIXSELL
Foto Patrik Maček / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 19. srpanj 2019. u 10:28 2019-07-19T10:28:41+02:00

Nikad nikome neću dopustiti da meni i mojoj vladi lijepi etikete i epitete koji imaju veze s korupcijom. Možete nas ne voljeti, možete nas mrziti, kao što to neki ovdje čine, ali nikad neću dopustiti da netko meni ili mojoj Vladi lijepi etikete korupcije, rekao je Plenković

Hrvatski sabor danas bi na izvanrednoj sjednici trebao izglasati sedam novih ministara i dva potpredsjednika u hrvatskoj Vladi. Izglasavanju prethode sjednice sedam matičnih saborskih odbora na kojima premijer Andrej Plenković predstavlja kandidate za nove članove svoga kabineta na sjednicama matičnih odbora, dok će se na plenarnoj sjednici, koja je zakazana za 17 sati, o njima samo glasati. Nakon toga, novi bi ministri trebali položiti prisegu.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u petak da su saborski zastupnici HDZ-a i parlamentarne većine zadovoljni predloženim novim ministrima. 

»Sve je dobro, ministri su se predstavili. HDZ-ovi zastupnici zadovoljni, parlamentarna većina zadovoljna, idemo na predstavljanje«, kratko je rekao Plenković novinarima nakon sjednice saborskog Kluba HDZ-a.

SDP-ov Peđa Grbin izjavio je na Odboru za Ustav da je pažljivo slušao premijera kad je predložio ministre.

- Premijer nam nijednom riječju nije objasnio zašto smo mi ovdje. Hoće li premijer reći jednu jedinu riječ o tome zašto su smijenjeni ministri otišli iz Vlade. Rasprave o Malenici ne bi bilo da svemu nisu prethodile afere gospodina Kuščevića, prenosi N1 Grbinove riječi.

Obratio se i Davoru Božinoviću:

- Odgovorite mi, gospodine Božinoviću, smatrate li i vi, kao i predsjednica, da je pushback na granici u redu i da je prihvatljivo primijeniti malo nasilja prilikom pushbacka? Objasnite pravni termin pushbacka, odnosno, koji propis ga dopušta. Osvrnite se na navode policajaca koji kažu da im je naloženo da primjenjuju nasilje i oduzimanje dokumenata migrantima, dodao je.

Plenković je Grbinu poručio kako "niti ja niti vi nismo sud, da donosimo kategoričke zaključke o tome je li netko nešto prekršio ili ne".

- Za razliku od vašeg političkog pokušaja da stvarate atmosferu da je netko kriv, ja to nikad neću reći, baš nikada, zato što cijenim sustav i znam što je presumpcija nevinosti. Nikad nikome neću dopustiti da meni i mojoj vladi lijepi etikete i epitete koji imaju veze s korupcijom. Možete nas ne voljeti, možete nas mrziti, kao što to neki ovdje čine, ali nikad neću dopustiti da netko meni ili mojoj Vladi lijepi etikete korupcije, rekao je Plenković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija