Premijer u Barbanu

Plenković: Važno je pronaći strateškog partnera, vidjet ćemo hoćemo li moći pomoći Uljaniku preko HBOR-a

P. N.

"Znate da se vodi dijalog s Upravom, uključeni smo što se tiče restrukturiranja. U siječnju smo dali jamstva od 96 milijuna eura, a što je omogućilo poslovanje Uljanika od tada do sada. Važno je da se pronađe strateški partner. Vidjet ćemo hoćemo li moći pomoći preko HBOR-a, čekamo i odluku, a kako bi se dovršile narudžbe", kazao je Plenković



Premijer Andrej Plenković je u Barbanu komentirao aktualna politička događanja, prenosi N1.


Iako se zadnjih dana nagađa da je podbacila turistička sezona, premijer kaže da će biti uspješnija od prošlogodišnje koja je bila rekordna.


Podatke, za koje je istaknuo da su točni i precizni, iznio je resorni ministar Gari Cappelli.




“Vidimo da se licitira s brojkama, moram reći da sad imamo precizne podatke prema kojima imamo za 5 posto povećenje dolazaka i tu smo negdje s noćenjima. U prva tri mjeseca imamo 14 posto veće prihode. Najave za podsezonu su dobre, završit ćemo godinu onako kako smo i predviđali s rastom od pet do sedam posto. Kako su se cijene povećale za ovu godinu, u hotelima se bilježi rast prihoda iznad 30 posto”, kazao je Cappelli.


Premijer Andrej Plenković komenitirao je situaciju u Uljaniku.


“Znate da se vodi dijalog s Upravom, uključeni smo što se tiče restrukturiranja. U siječnju smo dali jamstva od 96 milijuna eura, a što je omogućilo poslovanje Uljanika od tada do sada. Važno je da se pronađe strateški partner. Vidjet ćemo hoćemo li moći pomoći preko HBOR-a, čekamo i odluku, a kako bi se dovršile narudžbe”, kazao je Plenković za N1.