Poruka prijateljstva

Plenković Francuskoj nudi pomoć hrvatskih stručnjaka u obnovi Notre Damea

P. N.

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Ponudit ćemo ekspertizu naših stručnjaka, koji imaju bogato iskustvo, jer su već sudjelovali u obnovi brojnih spomenika kulture u Hrvatskoj, rekao je



Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade najavio je kako će Hrvatska, pri obnovi opožarene katedrale Notre Dame, Francuskoj ponuditi pomoć naših stručnjaka.


– Ponudit ćemo ekspertizu naših stručnjaka, koji imaju bogato iskustvo, jer su već sudjelovali u obnovi brojnih spomenika kulture u Hrvatskoj, uz ostalo i u Dubrovniku. Mislim da je to velika poruka prijateljstva francuskom narodu, rekao je Plenković, koji je također izrazio i sućut njemačkoj premijerki Angeli Merkel, zbog prometne nesreće u Portugalu u kojoj je život izgubilo 28 njemačkih državljana.


Potvrdio je još jednom da u Hrvatsku početkom svibnja dolazi predsjednik uprave China Shipbuilding Industry Corporationa, najveće kineske brodograđevne kompanije. 




– Razgovarat ćemo s njima nakon posjeta Rijeci i Puli i dati im sve potrebne informacije. Vidjet ćemo kakvi su im dojmovi i što mogu eventualno učiniti oko naših brodogradilišta, dodao je.