Borba s vodom

POPLAVE Vodostaji Save i Kupe stagniraju, ali nadležni upozoravaju da opasnot nije prošla

Hina

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Kako navode iz Hrvatskih voda, opuštanja još nema, jer je Sava nizvodno od Siska opet u laganom porastu



Vodostaj Sava na jasenovačkom području već nekoliko sati stagnira i u utorak u 9 sati izmjerno je 928 centimetara, doznaje se u sisačkoj ispostavi Hrvatskih voda.


I na sisačkom području je zaustavljen porast vodostaja, no, kako navode iz Hrvatskih voda, opuštanja još nema, jer je Sava nizvodno od Siska opet u laganom porastu.


I Kupa stagnira, ali novu opasnost predstavljaju zaobalne vode iz Odranskog polja, pa je u Selima već poplavljena jedna ulica. Kupa je preplavila dio ceste u Starom Brodu, pa je promet prema Farksašiću u prekidu.




Na zahtjev načelnika Stožera zaštite i spašavanja Sisačko-moslavačke županije, zamjenika župana, Romana Rosavca, državna cesta D 36 Sisak-Popovača otvorena je u utorak za promet osobnim vozilima.


Ugroženo područje Petrinje i Hrvatske Kostajnice gdje prijete klizišta, danas će posjetiti potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, te će se sastati sa županom Ivom Žinićem, gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem i gradonačelnikom Hrvatske Kostajnice Daliborom Bišćanom.


Ministar Štromar sastat će se i s obiteljima čiji su objekti stradali u prošlotjednom aktiviranju klizišta, i razgovarati o mogućnostima što bržeg trajnog zbrinjavanja.