Kanadski novinar

PISMO KOLINDI GRABAR-KITAROVIĆ IZ KANADE Pomilujte Huanita Luksetića, odvedite Hrvatsku u 21. stoljeće!

P. N.

Vjerujemo da će vaša dobra procjena i zdrav razum prevladati kako ste najavili - piše Oswaldo Perez Cabrera hrvatskoj predsjednici / screenshot / youtube

Vjerujemo da će vaša dobra procjena i zdrav razum prevladati kako ste najavili - piše Oswaldo Perez Cabrera hrvatskoj predsjednici / screenshot / youtube



Kanadski novinar meksičkog porijekla Oswaldo Perez Cabrera uputio je otvoreno pismo hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović zatraživši pomilovanje za Huanita Luksetića. 



Riječ je o novinaru koji je na Youtubeu objavio razgovor s Huanitom Luksetićem, koji je osuđen na dvije godine zatvora ‘zbog ilegalne proizvodnje i držanja marihuane radi prodaje’.



Pismo Oswalda Pereza Cabrere upućeno Kolindi Grabar-Kitarović prenosimo u cijelosti:




‘Predsjednice RH, pomilujte Huanita Luksetića! 


S velikim smo negodovanjem u Kanadi primili vijest o nepravednoj i skandaloznoj presudi i odbijenoj žalbi Huanita Luksetića.


Ja sam nezavisni novinar koji je intervjuirao Huanita i mnoge ljude kojima je on osobno pomogao potpuno besplatno. Bio sam u vašoj predivnoj zemlji i upoznao iznimne ljude te posjetio niz mjesta i gradova. 


Hrvatska se može pohvaliti gospodarstvom koje se oporavlja, ženom predsjednicom i riječ je o zemlji koja teži tome da bude napredna u svijetu. 


Teško je ovdje u Kanadi povjerovati da će LJUDSKA PRAVA Huanita Luksetića biti prekršena zato što koristi konopljino ulje kako bi se liječio od multiple skleroze. 


Onemogućiti ga da uzima svoj lijek i zatvoriti ga u ćeliju te mu na taj način oduzeti slobodu  predstavlja kršenje njegovih ljudskih prava. Kršenje njegova prava da izabere svoj lijek, lijek koji mu pomaže i održava ga na životu.  


Dobrobiti konoplje i kanabisa su naširoko dokazali mnogi znanstvenici kroz niz istraživanja. 


Kanabis je legalan u Kanadi i mnogim državama SAD-a. Također je legalan u Urugvaju i najnaprednije zemlje uključile su ga u svoj medicinski program – a riječ je o Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj pa čak i Meksiku. 


Mi novinari, oboljele osobe i velik dio kanadskog društva tražimo od Vas da pomilujete Huanita Luksetića i oslobodite ga.


Po našem mišljenju, hrvatska Vlada bi bila na dobitku kada bi zaposlila Huanita Luksetića kao savjetnika u Ministarstvu zdravstva i pokrenula Program medicinske marihuane kako bi veći broj oboljelih hrvatskih građana mogao koristiti dobrobiti te biljke. 


Huanito Luksetić ima veliko znanje i jedan je od najboljih resursa u Hrvatskoj na području medicinske marihuane pa je riječ o osobi s kojom biste trebali surađivati a ne boriti se protiv nje. 


Napravite korake naprijed – ne unatrag. 


Tražimo od Vas da pokažete pravo liderstvo i odvedete Hrvatsku u 21. stoljeće te zaustavite drakonske zakone koji kriminaliziraju korisnike kanabisa koji su većinom produktivni građani, majke, djedovi i bake, odvjetnici, liječnici i mali ljudi. 


Vjerujemo da će vaša dobra procjena i zdrav razum prevladati kako ste najavili na svom Twitter profilu.


Voljni smo Vam poslati infromacije, znanstvene linkove s rezultatima istraživanja, zakone u Kanadi i SAD-u i razgovore koje sam ja, autor ovih redaka, osobno vodio s Huanitom Luksetićem te više informacija o njegovom karakteru  ili odgovore na bilo koje Vaše pitanje. 


Huanito Luksetić je daleko od kriminalca. On je pravi hrvatski heroj koji izaziva poštovanje u Sjevernoj Americi. Molim Vas, oslobodite našeg prijatelja. Srdačan pozdrav’, piše u pismu Oswaldo Perez Cabrera te napominje da njegovu molbu podupiru kolektivi emisija, radio postaja i udruženja među kojima su The Morning After Show, Radio Alicia, Yucastereo, Los Hispanos de Vanguardia, VanMusic, Super Chido Productions, MedFar Canada and Mexico, niz apoteka i mnogi građani.