Zamjenica predsjednika PGS-a

PGS predstavio kandidatkinju za Europski parlament: Tea Mičić Badurina na listi Amsterdamske za Bruxelles

Tihana Tomičić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



RIJEKA Zamjenica predsjednika PGS-a Tea Mičić Badurina bit će kandidatkinja ove stranke na zajedničkoj listi Amsterdamske koalicije na izborima za Europski parlament u svibnju. Još nije točno dogovoreno da li na petom ili šestom mjestu, ali s obzirom na model preferencijalnih glasove, u PGS-u su zadovoljni takvim poretkom jer svatko ima šansu proći.


– Mi u PGS-u smo vrlo zadovoljni: na euroizborima očekujemo odličan rezultat liste Amsterdamske koalicije, koja raste ne samo po rejtingu nego i po broju stranaka. A također u okviru Amsterdamske koalicije planiramo i obnoviti svoj parlamentarni status na izborima za Sabor za dvije godine, izjavio je predsjednik stranke Darijo Vasilić. Po njemu, ta je lista jako dobra jer predstavlja sve regije, te je siguran da će ovaj savez osvojiti minimalno dva mandata u EP.


Tea Mičić Badurina, koja je i vijećnica u Gradskom vijeću Rijeke, a u politici je već 18 godina, ističe da za ovu regiju nijedna vlada nije činila manje od Plenkovićeve, a dokaz tome je nametanje LNG-a, kao i odbijanje da se ukine mostarina za Krk. »Na sceni je s jedne strane beskrupulozni HDZ, s druge posrnuli SDP, s treće populisti, a jedino Amsterdamska koalicija donosi zdrav razum u politiku«, poručila je.