Član uprave NE Krško

PERHARIĆ POTVRDIO OPTUŽBE ‘Da, Ivan Vrdoljak mi je prijetio dok je bio ministar gospodarstva’

P. N.

Foto Davor Puklavec / PIXSELL

Foto Davor Puklavec / PIXSELL

 Važno je da ponovim da mi je gospodin Vrdoljak 2015., dok je bio ministar gospodarstva, u telefonskom razgovoru prijetio na način kako su to prenijeli mediji pozivajući se na dokumentaciju DORH-a, rekao je



Hrvatski član uprave Nuklearne elektrane Krško Hrvoje Perharić danas je na presici potvrdio medijske napise od prije nekoliko dana, prema kojima mu je šef HNS-a Ivan Vrdoljak prijetio.


Na početku je Perharić, prenosi N1, istaknuo kako mu nije uobičajeno komuniciranje preko medija te da je njegov današnji istup motiviran istupima Ivana Vrdoljaka u zadnjih nekoliko dana.


– Važno je da ponovim da mi je gospodin Vrdoljak 2015., dok je bio ministar gospodarstva, u telefonskom razgovoru prijetio na način kako su to prenijeli mediji pozivajući se na dokumentaciju DORH-a. Odbacujem insinuacije gospodina Vrdoljaka da je kaznena prijava potaknuta od bilo koga sa slovenske strane. Kaznena prijava je podnesena isključivo mojom osobnom odlukom, rekao je Perharić danas. 




Optužnica je podnesena u studenom 2017., a ovih je dana potvrđena na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Prema pisanju medija razlog prijetnji navodno je bila Vrdoljakovo inzistiranje da Perhanić podnese ostavku na mjesto člana uprave Nuklearne elektrane Krško.