Veliko srce

Novac za Milu i dalje stiže, skupljeno više od 37 milijuna: ‘Novac ide za liječenje druge djece’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Još jednom Vam svima hvala i čekamo sljedeći naslov u medijima »Mila se zdrava vraća kući!« «, zaključila je u priopćenju Upraviteljica Zaklade Đana Atanasovska



Iako je otac dvogodišnje Mile koja je jučer otputovala na liječenje u SAD poručio da se prestane s donacijama, jer je potrebnih 18 milijuna kuna odavno skupljeno, iznos i dalje raste.


Posljednji “obračun” napravljen je jučer poslijepodne i pokazuje da je dosad sakupljeno točno 5.590.318,65 američkih dolara, što je više od 37 milijuna kuna.


Iz Zaklade Nora Šitum su zahvalili svima koji su sudjelovali u Humanitarnoj akciji za Milu Rončević, te su izvijestili da su uplate i donacije premašile sva očekivanja pa tako i iznos potreban za podmirenje troškova liječenja dvogodišnje Mile u Children’s Hospital of Philadelphia, a preostala sredstva od akcije uplatit će se prema nalogu nadležnog ministarstva na račun prve sljedeće humanitarne akcije. 




»Poštovani predstavnici medija i svi dragi ljudi koji ste se uključili u humanitarnu akciju za malenu Milu Rončević, prije svega Vam još jednom velika HVALA u ime obitelji Rončević i u ime Zaklade Nora Šitum koja je na molbu roditelja prijavila humanitarnu akciju za Milino liječenje pod nazivom »Svi za Milu«.


Kako su Vaše uplate i donacije premašile sva očekivanja pa tako i iznos potreban za podmirenje troškova liječenja u Children’s Hospital of Philadelphia, na izdvojenom računu Zaklade Nora Šitum koji je otvoren isključivo za ovu svrhu preostalo je:


4.896.877,19 kuna, 79,78 kanadskih dolara (CAD), 1.985,63 švicarskih franaka (CHF), 826,25 čeških kruna (CZK), 29.854,69 eura (EUR), 44,23 britanskih funti (GBP), 1.044,86 norveških kruna ( NOK), 71,04 poljskih zlota (PLN), 539,77 švedskih kruna (SEK) i 445,85 američkih dolara (USD)«, navela je u priopćenju Upraviteljica Zaklade Đana Atanasovska.


O stanju na računu obaviješten je nadležni Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s kojima smo u stalnom kontaktu, dodaje se u priopćenju.


»Sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, preostala sredstva od akcije uplatit će se prema nalogu nadležnog ministarstva na račun prve sljedeće humanitarne akcije (ili više njih) u Hrvatskoj koja je odobrena s istom oznakom vrste – liječenje djece.


Još jednom Vam svima hvala i čekamo sljedeći naslov u medijima »Mila se zdrava vraća kući!« «, zaključila je u priopćenju Upraviteljica Zaklade Đana Atanasovska.


Malena Mila Rončavić, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, sa svojim roditeljima u utorak je otputovala na liječenje u SAD-e.