Hrvatska 2019.

Nasilnik na slobodi, a Lorena i obitelj ne sele iz grada: “U Zadru su, a gdje će, zaboga?”

Portal Novilist.hr

Photo Dino Stanin/PIXSELL

Photo Dino Stanin/PIXSELL

Majka Lorene Gurlica koju je Daruvarac ljetos pretukao u jednom zadarskom kafiću već ranije je najavila mogućnost da se obitelj odseli iz grada zbog puštanja nasilnika na slobodu



ZADAR Odvjetnik obitelji Gurlica rekao je za N1 televiziju kako obitelj nije napustila Zadar kako je ranije u nedjelju izjavio jedan njihov prijatelj.


Podsjetimo, nakon što je Darko Kovačević Daruvarac pušten na slobodu u nedjelju ujutro, prijatelj obitelji Gurlica za N1 televiziju je izjavio kako je obitelj otišla iz Zadra i kako se neće vraćati u grad do okončanja postupka, a možda ni tada.


Milan Petričić, odvjetnik obitelji Gurlica, to je demantirao.




“Naravno, obitelj je u Zadru, a gdje će zaboga?”, kratko je Petričić kazao za N1.


Ovaj slučaj već mjesecima zaokuplja pažnju javnosti, a kulminirao je odlukom Izvanraspravnog vijeća Suda u Zadru da do pravomoćne presude bez mjera opreza pusti na slobodu čovjeka koji je priznao da je premlatio djevojku.


Daruvarac je tako jutros izašao iz istražnog zatvora i pravomoćnost presude će čekati na slobodi. Iako je novinarima rekao kako neće bježati, on ipak ima mogućnost otići u susjednu Bosnu i Hercegovinu čije državljanstvo ima, baš kao i brojni drugi bjegunci od hrvatskog pravosuđa koji su spas potražili preko granice.