Neprimjereni stavovi

Nakon intervencije gradonačelnika otkazan nastup srpskog folk pjevača Bore Drljače u Puli

Hina

Srpski pjevač Boro Drljača javnosti je poznat po pročetničkom stavu i srpskom nacionalizmu



Nakon razgovora pulskog gradonačelnika Borisa Miletića s organizatorima, otkazan je nastup srpskog folk pjevača Bore Drljače koji je u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao nastupiti 13. siječnja u sklopu proslave dočeka pravoslavne Nove godine u pulskom Domu hrvatskih branitelja, priopćeno je u petak iz Ureda pulskog gradonačelnika.


Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati 13. siječnja u sklopu proslave dočeka Pravoslavne Nove godine, priopćeno je u petak iz Ureda gradonačelnika Borisa Miletića.


Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri, a Dom hrvatskih branitelja, u kojemu će se proslava održati, nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića, koji je odustao od nastupa navedenog izvođača, stoji u priopćenju.




Naime, srpski pjevač Boro Drljača javnosti je poznat po pročetničkom stavu i srpskom nacionalizmu, a kako navode neki mediji, »u nekim pjesmama pjevao je o hrvatskim braniteljima kao ‘ustašama’«, a u vrijeme rata »pjesmom slavio Radovana Karadžića«.


»Grad Pula, poznat u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta, kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo.


U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača, koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu«, stoji u priopćenju za javnost pulskog gradonačelnika Borisa Miletića.