Prognoza

Nadate se da ljeto još nije gotovo? Strpite se da prođe vikend, idući tjedan će vas razveseliti

P. N.

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Početkom novoga tjedna sve je vjerojatnija zamjetnija stabilizacija atmosfere i daljnji porast dnevne temperature zraka, a i more će još biti relativno toplo



Ukoliko se nadate da ljetu još nije kraj, na svoje ćete doći tijekom idućeg tjedna kada se konačno ponovno vraća period sunčanog i stabilnog vremena, s temperaturama koje će ponegdje opet dosezati granicu od 30 stupnjeva Celzijusa.


No prije toga nas očekuje još jedan prolazni poremećaj s kišom i pljuskovima koji dolazi ovog vikenda.


Danas nas, po prognozi DHMZ-a čeka pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku te u većini krajeva suho. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla, a poslijepodne uz prolazno više oblaka uglavnom u gorju te u unutrašnjosti Istre može pasti pokoji pljusak. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu ujutro umjerena bura, a zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29 °C.




Relativno toplo diljem će Hrvatske biti i sljedećih dana, pri čemu najmanje u subotu, koja će vjerojatno u većini mjesta biti najoblačnija i najkišovitija. U zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadran pljuskova i grmljavine bit će već u petak poslijepodne i osobito navečer, a tijekom nedjelje će se razvedriti, najkasnije na istoku i jugu Hrvatske, gdje je još moguća mjestimična kiša, navodi HRT.


Početkom novoga tjedna sve je vjerojatnija zamjetnija stabilizacija atmosfere i daljnji porast dnevne temperature zraka, a i more će još biti relativno toplo jer odviše jako neće biti ni jugo u petak, ni bura i tramontana tijekom vikenda.