Prognoza

Na Jadranu puše jaka bura koja stvara probleme u prometu. Evo kakvo nas vrijeme čeka idući tjedan

P. N.

Foto S: Drechsler

Foto S: Drechsler



Na dobrom dijelu obale jutros i dalje puše jaka bura. Stranica meteoalarm izdala je žuto upozorenje na moguće udare vjetra do 11 kilometara na sat.


Vjetar stvara i brojne probleme u prometu, pa je samo za osobna vozila zbog olujne bure otvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK). U prekidu su katamaranske linije: Rijeka – Cres – Mali Lošinj i Rijeka – Rab – Novalja. 


DHMZ za danas prognozira pretežno sunčano vrijeme, na kopnu uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti ujutro magla. Vjetar slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni, na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, osobito u prvom dijelu dana, a poslijepodne prolazno sjeverozapanjak. Najviša temperatura od 17 do 22 na kopnu te od 23 do 27 °C na obali i otocima.




Idućih dana vrijeme bi se trebalo proljepšati, iako će temperature biti daleko od onih na koje smo navikli prošli tjedan.


U središnjoj Hrvatskoj bi do srijede trebalo biti pretežno sunčano s postupnim rastom temperatura do 24 stupnja, dok se u četvrtak opet očekuje kiša.


Slična je prognoza i za riječko područje – do sredine tjedna bit će sunčano s temperaturama između 22 i 25 stupnjeva, dok bi prema kraju tjedna moglo biti i prolaznih kišnih razdoblja. Ona bi trebala izostati u Dalmaciji, gdje će temperature postupno rasti do 27 stupnjeva.