Savjetovanje ekonomista u Opatiji

NIŠTA OD PLAĆA ZA RUJAN U 3. MAJU I ULJANIKU? Pomoćnik ministra gospodarstva: ‘Vladi su ruke vezane’

Aneli Dragojević Mijatović

Zvonimir Novak / Snimio Sergej DRECHSLER

Zvonimir Novak / Snimio Sergej DRECHSLER

Ruke su nam vezane, nemamo više legitimnih instrumenata, obzirom da se cijeli proces radi pod monitoringom EK, i pravila su jasno propisana. Mislim da sam time sve rekao, podvukao je Zvonimir Novak



OPATIJA Pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak, koji je upravo na putu u 3. maj, na pitanje novinara o plaći radnika dvaju brodogradilišta za rujan, rekao je da je Vlada RH do sada već putem jamstava osigurala 8 do 9 plaća za cijelu grupu.


– Ruke su nam vezane, nemamo više legitimnih instrumenata, obzirom da se cijeli proces radi pod monitoringom EK, i pravila su jasno propisana. Mislim da sam time sve rekao, podvukao je Novak.


Na pitanje što očekuje kada krene suđenje Ivici Todoriću, boji li se da bi je mogao prozvati, prokazati, Martina Dalić novinarima je u Opatiji kazala da na to nema komentara.




– To su procesi koje rade neki drugi ljudi, i nisu nikad bili od nekog mog velikog interesa, rekla je Dalić, spomenuvši svoju knjigu “u kojoj je rekla što je imala”.


Poručila je da je proces izvanredne uprave u Agrokoru uspio, nagodba među vjerovnicima je pravomoćna, te je pokazano da dobro je dizajniran i profesionalno vođen proces donio ekonomiji i društvu velike koristi, zaključila je.


Fabris Peruško, predsjednik izvanredne uprave Agrokora nije htio komentirati Todorića već je samo kazao da su rezultatima poslovanja jako zadovoljni, rezultati su dobri, a budžet ostvaruju po planu.