Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. veljače 2020.
Aktivirao minu

NESREĆA U LICI Pirotehničar teško ozlijeđen tijekom razminiravanja

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 4. srpanj 2019. u 17:32 2019-07-04T17:32:00+02:00

KORENICA Prema informacijama Policijske uprave ličko-senjske danas je prilikom razminiranja terena nedaleko od sela Čanak u Općini Plitvička Jezera teško ozlijeđem pirotehničar (52) zagrebačke tvrtke „Dok-ing“. Nesreća se dogodila jutros oko 8.30 sati na brdu Šiljevača iznad Čanka kada je pirotehničar prilikom razminiravanja minsko sumnjivog područja slučajno aktivirao minu „PROM 1“. Uslijed eksplozije pirotehničar je teško ozlijeđen. Prvu pomoć pružio mu je tamošnji prateći medicinski tim, nakon čega je hitno prevezen u Opću bolnicu Gospić. Zbog brojnih teških  ozljeda opasnih po život unesrećeni je odmah prevezen na liječenju u KBC Sušak.

Očevid  na mjestu  događaja obavili su policijski službenici Postaje granične policije Korenica, te će Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću podnijeti posebno izvješće

Nesreća se dogodila na obronku iznad sela Čanak, na području koje je označeno i ucrtano kao minsko-sumnjivo područje. Unatoč propisno postavljenim tablama s upozorenjima „Pazi, mine“ na tome području se učestalo vide lovci, izletnici i šumski radnici. Zloglasne mine „PROM“ najčešći su uzročnici pogibelji u minskim poljima diljem Hrvatske. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.