Prognoza

NAJVIŠE KIŠE NA JADRANU Danas bi moglo biti obilnih pljuskova. Doznajte što nas čeka za vikend

P. N.

Ilustracija Sergej Drechsler

Ilustracija Sergej Drechsler



Bit će promjenljivo uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu, ponajprije na Jadranu i u gorskim predjelima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.


Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, a mogući su izraženiji pljuskovi. Najviše sunčanog vremena će biti u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i istočnjak, ujutro podno Velebita i bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 23 i 28 stupnjeva Celzijusovih, na istoku i malo viša.


Nestabilno se vrijeme nastavlja i sutra, kažu u DHMZ-u. Uz jači razvoj oblaka povremeno kiša, poslijepodne i pljuskovi praćeni grmljavinom, češći u gorskim i središnjim predjelima dok će se najviša suhog vremena biti na istoku i jugu zemlje. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, podno Velebita bura, a u Dalmaciji će umjereno, ujutro ponegdje još i jako jugo slabiti prema kraju dana. Jutarnja temperatura od 15 do 19, u gorju niža, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C, na istoku i viša.




Iz sedmodnevne prognoze vidi se da će u središnjoj Hrvatskoj nestabilno i povremeno kišovito biti do nedjelje, nakon čega opet slijedi period sunčanog vremena, uz temperature do 24 stupnja. Slična je i prognoza za riječko područje, gdje bi stabilniji period trebao nastupiti od subote. Početak idućeg tjedna rezerviran je ponovo za sunce i ugodno visoke temperature.