Morbidna ovrha

Morbidno pismo za Dušni dan: Zagrebački GSKG pozvao Zrinku D. da preuzme ovrhu oca koji je umro prije 15 godina

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Zrinka Delovski na svom facebook profilu napisala je: "Više nisam vlasnica navedene nekretnine, ne znam ni o kakvom je neplaćenom računu riječ i kako to da u međuvremenu nije nastupila zastara? Naravno - nigdje ne piše niti koliko taj dug od stotinjak kuna iz prošlog stoljeća danas iznosi!?"



Zagrebačko Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo i Općinski građanski sud u Zagrebu na bizaran su način Zagrepčanku Zrinku Delovski podsjetili na preminulog oca i to baš uoči Dušnog dana. Naime, Zrinka Delovski primila je rješenje Općinskog građanskog suda prema kojem je dužna nastaviti sudski postupak u kojem Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo traži plaćanje ovrhe u iznosu od 122 kune, kao i plaćanje sudskih troškova. Ovrha se ticala duga koji se odnosio na garažu Duška Delovskog, prije petnaest godina preminulog Zrinkinog oca. 


Ovrhu je davne 1999. godine trebao platiti otac Zrinke Delovski, ali obzirom da je čovjek umro 2003. godine, Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo nije se uspjelo naplatiti. Ovršni postupak bio je zaustavljen. Međutim, na adresu Zrinke Delovski jučer je stigla pošta od Općinskog građanskog suda u Zagrebu – rješenje kojim se poziva na nastavak sudskog postupka. U rješenju stoji da je Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo u svibnju 2018. godine spoznalo da je Zrinka Delovski nasljednica svog oca Duška Delovskog, zbog čega je ovršni postupak nastavljen – protiv nje i njezinog brata.


Zrinka Delovski na svom facebook profilu napisala je: “Više nisam vlasnica navedene nekretnine, ne znam ni o kakvom je neplaćenom računu riječ i kako to da u međuvremenu nije nastupila zastara? Naravno – nigdje ne piše niti koliko taj dug od stotinjak kuna iz prošlog stoljeća danas iznosi!?”