Oglasila se

Ministrica Divjak o žigosanju djevojke u zadarskoj školi: ‘Nedvojben je propust ravnatelja’

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek, Zadarski list

Foto Darko Jelinek, Zadarski list

Ravnatelj škole Jozo Dragić izjavio je da žigosanje na satu "nije inkriminirajuće djelo" te optužio medije da su od cijelog slučaja napravili senzaciju



RIJEKA Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na svom je Facebooku objavila da su definitivno utvrđeni propusti u radu ravnatelja i škole u stravičnom slučaju u kojem je učenici za vrijeme nastave u zadarskoj Ekonomsko-birotehničko trgovačkoj školi žigosano slovo “U”.


Učenik koji je to učinio rekao je učenici albanskog porijekla kako se sada “može hvaliti da je ustaša”.


Kako je ministrica komentirala inspekcijski nadzor u zadarskoj školi?




– Do sada je u nadzoru koji traje nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima.


Očekujemo da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja, napisala je ministrica Divjak.


Podsjetimo, ravnatelj škole Jozo Dragić izjavio je da žigosanje na satu “nije inkriminirajuće djelo” te optužio medije da su od cijelog slučaja napravili senzaciju. Po njemu, u pitanju je bila samo dječja igra pa, čak štoviše, nije smatrao potrebnim zvati ni policiju, ali ni roditelje napadnute učenice.


Policija je ipak došla u školu, nakon što se pobunio otac napadnute učenice, a protiv nasilnika je podnesena kaznena prijava.