Gordan Grlić Radman

Ministar vanjskih poslova o rasizmu svoje diplomatkinje: Nema govora o hakiranju, tražimo otkaz

Portal Novilist.hr

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



Novi ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman dao je izjavu o suspenziji hrvatske diplomatkinje Elizabete Mađarević zbog njenih skandaloznih rasističkih izjava.


– Ona je povučena s dužnosti, njen mandat prestaje, ona je pod suspenzijom. Diplomat nikad nije privatna osoba. Postoji i raskid radnog odnosa. Ne možemo prejudicirati odluku suda, ali sudu ćemo podastrijeti sve dokaze o povredi. Utvrdili smo da nema nikakvog govora o hakiranju, rekao je ministar, prenosi Index.


Time je potvrdio da se ovoj skandaloznoj diplomatkinji sprema otkaz.




Novinarka Al Jazzere Radmana je upitala kako je moguće da diplomatkinja radi sve ove godine, iako već duže vrijeme iznosi neprihvatljive stavove? Nešto se poduzelo tek nakon što je Index prvi objavio ovu priču, a podsjetimo Gordan Grlić Radman prije imenovanja na ovu dužnost bio je hrvatski veleposlanik u Njemačkoj, u istom veleposlanstvu gdje je Mađarević dosad obnašala dužnost prve tajnice.


– Trebala je pokrivati određene poslove, izabrana je na internom natječaju. Ja nisam na Facebooku, ne znam što se tamo objavljuje, odgovorio je Radman.


Nije mu ‘zgodno’ što o svemu sad pišu i njemački mediji.


– Vidim danas da pišu njemački mediji o tome, to baš nije zgodno, to baš nije lijepo, dodao je Radman.


“Sustav je dobar, ali tehnologija i digitalizacija koliko ima prednosti ima i mana”, rekao je hrvatski šef diplomacije, prenosi Index.