Sastanak sa sindikatima

Miletić: Na području Uljanika prostorni planovi Grada Pule predviđaju isključivo brodograđevnu djelatnost

Hina

Država, kao najveći pojedinačni vlasnik Uljanika, mora ponuditi konkretno rješenje - Boris Miletić

Država, kao najveći pojedinačni vlasnik Uljanika, mora ponuditi konkretno rješenje - Boris Miletić

 »Jasno i nedvosmisleno želim poručiti kako ni Grad Pula niti Istarska županija neće nikada mijenjati Prostorni plan obuhvata Uljanika koji bi na bilo koji način naštetio Uljaniku kao brodogradilištu i radnicima brodogradilišta. Za područje brodogradilišta Uljanik u svim relevantnim planovima određena namjena luke posebne namjene, je brodogradilišna luka i osim jednog manjeg dijela gdje postoji medicinska i zubarska praksa, nema nikakve druge aktivnosti koja bi se tamo mogla odvijati, a da nije vezana za brodogradnju«, kazao je gradonačelnik Miletić



PULA Prostornim planom Grada Pule područje Uljanika predviđa isključivo i jedino brodograđevnu djelatnost, izjavio je pulski gradonačelnik Boris Miletić u četvrtak u Puli nakon sastanka s predstavnicima sindikata u pulskom Uljaniku, koji su od gradskih vlasti zatražili da odgovori koje se sve djelatnosti prema važećem Generalnom urbanističkom planu mogu obavljati na teritoriju današnjeg Uljanika.


 »Jasno i nedvosmisleno želim poručiti kako ni Grad Pula niti Istarska županija neće nikada mijenjati Prostorni plan obuhvata Uljanika koji bi na bilo koji način naštetio Uljaniku kao brodogradilištu i radnicima brodogradilišta. Za područje brodogradilišta Uljanik u svim relevantnim planovima određena namjena luke posebne namjene, je brodogradilišna luka i osim jednog manjeg dijela gdje postoji medicinska i zubarska praksa, nema nikakve druge aktivnosti koja bi se tamo mogla odvijati, a da nije vezana za brodogradnju«, kazao je gradonačelnik Miletić.


 Dodao je kako država, ‘kao najveći pojedinačni vlasnik Uljanika, mora ponuditi konkretno rješenje’, te kada je riječ o hrvatskoj brodogradnji, Vlada RH mora pokazati odgovornost i odlučnost.




 Pomoćnica pročelnika pulskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu, Ingrid Bulian, predstavnicima sindikata detaljnije je prezentirala i pojasnila odredbe prostornih planova.


 Konkretno, kako je rekla, namjena luke posebne namjene, brodogradilišna luka predviđa da se unutar površina namijenjenih za brodogradilišne luke može obavljati djelatnost brodogradnje, djelatnost proizvodnje alata, alatnih strojeva, strojeva posebne namjene, proizvodnje strojeva za proizvodnju i korištenje električne energije, električnih uređaja i aparata, instalaterski radovi na brodu i građevinama, projektiranje u brodogradnji i graditeljstvu te nadzor u graditeljstvu, potom zdravstvene djelatnosti: medicinska i zubarska praksa te ostale poslovne djelatnosti – računalne i srodne aktivnosti, djelatnosti istraživanja i razvoja i ostale srodne poslovne djelatnosti, osim djelatnosti grupe agencija za zapošljavanje i posredovanje radne snage.


 Na sastanku u Gradskoj palači bili su Rajko Kutlača i Fabricio Kalčić iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Đino Šverko iz Sindikata metalaca Hrvatske, te Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata. Zahvalivši na pojašnjenjima zaključili su kako je vremena za Uljanik sve manje te da brodogradnju u Puli treba održati u što je većem obimu.