Predsjednički kandidat SDP-a

Milanović: ‘Za razliku od nje, ja ću uvijek odgovarati na pitanja, makar bio izvrgnut ruglu’

Hina

Foto Facebook Zoran Milanović

Foto Facebook Zoran Milanović



ŠIBENIK Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović u petak je u Šibeniku kazao da na izborima očekuje dobru podršku Šibenčana kojima je poručio kako mu je cilj da Hrvatska bude zemlja s ‘bojom, okusom i mirisom’.


Upitan o objavi kandidature aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kazao je kako je to njena stvar.


“Vidim da su svi imali komentar, ali zašto da joj ja radim reklamu. Neka si je radi sama. Svojim komentarom na društvenim mrežama našalio sam se na vlastiti račun, a bar tu ima dosta materijala”, kazao je Milanović kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu.




Rekao je kako očekuje podršku onih birača koji znaju da Hrvatska može biti uspješna, stvarno neovisna i otporna na sve ono što joj prijeti. Samo ako bude moderna i otvorena, ali ne lakovjerna, dodao je.


Bivši premijer nije htio komentirati ništa o kampanji aktualne predsjednice Grabar-Kitarović, koja na izborima traži novi mandat.


“Nikad nije bila predsjednica svih Hrvata, nažalost. Nije to ni pokušala. Odigrala je svoju dionicu, predstavila se javnosti, čitala je tamo nešto, nije odgovarala na pitanja novinara, a novinari su javnost. Eto sad je komentiram”, izjavio je Milanović.


Ustvrdio je kako je uvijek slijedio pravila politike i odgovarao na pitanja, makar bio ‘izvrgnut ruglu’.


O svojoj kampanji kazao je kako neće nuditi nikakav lažni program.


“Ne samo da neću govoriti stvari koje ne mogu ostvariti i za koje nemam ovlasti, još gore, mi imamo posla s ljudima koji obećaju stvari za koje znaju sigurno da ih ne mogu ostvariti. Znam što mogu, što smijem, što predsjednik smije napraviti za ugled države i njeno dostojanstvo te da se građani osjećaju bolje, ispunjenije i sadržajnije, a to u ovom trenutku nemamo”, rekao je Milanović u Šibeniku.


Upitan o protukandidatu koji mu je najveći konkurent za drugi krug, kazao je kako je sam sebi najveća konkurencija.