Reakcija na optužnicu

Marijan Kustić spreman odgovarati za prometnu nesreću: ‘Ali najvažnije mi je da nitko nije teže stradao’

Hina

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

»Naravno da sam spreman odgovarati za to što mi se dogodilo prošle godine u prometu, ali mi je najvažnije da nitko nije teže stradao, odnosno da su svi sudionici nesreće sada dobro i želim da se taj postupak što prije riješi«, rekao je Kustić.



VUKOVAR Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podiglo je protiv saborskog zastupnika Marijana Kustića, nositelja pobjedničke HDZ-ove koalicijske liste na izborima u Ličko-senjskoj županiji, optužnicu jer je lani u lipnju kod Bobote skrivio prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene, a on je i u izjavi za Hinu u srijedu rekao da je spreman odgovarati za ono što mu se prošle godine dogodilo u prometu.


Kustića se tereti da je počinio kazneno djelo protiv sigurnosti prometa jer na jednom raskrižju nije zaustavio osobni automobil da bi propustio sudionike u prometu s prednošću prolaska te je tako izazvao prometnu nesreću s teže ozlijeđenim osobama.


»Tereti ga se da je lakomisleno smatrao da neće doći do štetnih posljedica pa dolaskom do navedenog raskrižja nije zaustavio osobni automobil kako bi propustio druge sudionike u prometu koji se kreću cestom s prednošću prolaska i zadržavaju smjer kretanja«, piše u optužnici. U obrazloženju optužnice piše i da je okrivljenik »ušavši u raskrižje na opisani način oduzeo prednost prolaska« osobnom automobilu peugeotu 308 koji se kretao kolnikom državne ceste iz smjera Osijeka prema Vukovaru.




Kustiću je prije mjesec dana Sabor skinuo imunitet, a on je danas za Hinu rekao kako je »osobno sa skidanjem imuniteta bio suglasan» jer mu je stalo da se »sve u vezi s tom nemilom prometnom nesrećom što prije riješi«.


»Naravno da sam spreman odgovarati za to što mi se dogodilo prošle godine u prometu, ali mi je najvažnije da nitko nije teže stradao, odnosno da su svi sudionici nesreće sada dobro i želim da se taj postupak što prije riješi«, rekao je Kustić.


Putnik u njegovu automobilu teško je ozlijeđen, a suvozač u peugeotu 308 s kojim se sudario imao je osobito tešku ozljedu.


Kustić je direktor natjecanja, infrastrukture i razvoja Hrvatskoga nogometnog saveza, a njegov je suputnik tijekom nesreće bio Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za zdravstvo i sport i dugogodišnji liječnik tog saveza.


Neslužbeno se doznaje da je Madžaru bila slomljena ključna kost i napuklo nekoliko rebara. Oni su se tada vraćali s pokopa poznatoga igrača Futsal Dinama Matije Capara.


U obrazloženju optužnice piše da je okrivljenik ušavši u raskrižje oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu peugeotu 308 koji se kretao kolnikom iz smjera Osijeka u smjeru Vukovara. Kad je peugeot 308 prednjom stranom udario u desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljao okrivljenik, njegov se automobil zanio i lijevom bočnom stranom udario u prednji lijevi dio osobnog automobila fiata punta, koji je radi uključivanja u promet stajao na kolniku županijske ceste, neposredno ispred raskrižja s državnom cestom.