Mađari kadroviraju

Mađari predložili novog čovjeka za Inu: Zoltana Aldotta na mjestu predsjednika Uprave zamijenit će Sandor Fasimon

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Dodaje se kako je riječ o jednom od najiskusnijih rukovoditelja, koji je na čelu MOL-a Mađarska uspješno povećao proizvodnju ugljikovodika na zrelim mađarskim poljima nakon godina pada.



ZAGREB – Mađarski MOL će za predsjednika Uprave Ine predložiti Sandora Fasimona, koji bi na tom mjestu zamijenio Zoltána Áldotta, koji je danas izabran za člana Nadzornog odbora MOL Grupe te je najavio odlazak iz Ine nakon što se u lipnju održi glavna skupština kompanije, izvijestio je MOL u četvrtak.


Zoltán Áldott službeno je obavijestio predsjednika Nadzornog odbora Ine kako želi dati ostavku na poziciju predsjednika Uprave Ine, navodi se u priopćenju MOL-a, čija je glavna skupština danas imenovala Áldotta za člana nadzornih odbora MOL Grupe i Slovanafta.


Áldott će ostati na poziciji predsjednika Uprave Ine dok Nadzorni odbor ne imenuje njegovog nasljednika, izgledno nakon glavne skupštine Ine koja će se održati u lipnju 2018., kaže se u priopćenju.




Áldott je na poziciju predsjednika Uprave Ine imenovan u travnju 2010. godine.


Iz MOL-a najavljuju da će Nadzornom odboru Ine za predsjednika Uprave Ine predložiti Sandora Fasimona, koji je na čelu MOL-a u Mađarskoj od 2013. godine.


Fasimona je član Odbora izvršnih direktora MOL Grupe od 2011. godine, što će ostati i nakon što preuzme novu poziciju u Ini, kaže se u MOL-ovu priopćenju.


Dodaje se kako je riječ o jednom od najiskusnijih rukovoditelja, koji je na čelu MOL-a Mađarska uspješno povećao proizvodnju ugljikovodika na zrelim mađarskim poljima nakon godina pada.


Fasimon je, kako se navodi, uspješno povećao učinkovitost poslovanja kompanije i od mađarskog MOL-a učinio izvrsnu i efikasnu organizaciju.


“Poznat je kao fokusiran donositelj odluka i odličan pregovarač te je, primjerice, između ostalog uspješno priveo kraju prodaju MOL-ove veleprodaje plina E.onu u 2006. Njegove ključne zadaće uključivale su širok spektar najvažnijih pitanja u odnosima s dionicima, kontakte s vladom i državnim institucijama, a tijekom njegova rada MOL je osigurao veliki broj novih potencijalnih koncesija u Mađarskoj”, kaže se u priopćenju.


Fasimon se MOL-u priključio 1998. godine kao direktor opskrbe u području sirove nafte i proizvoda od sirove nafte. Između 2006. i 2009. bio je generalni direktor MOL-a u Rusiji, dok je 2011. postao član Odbora izvršnih direktora gdje je prvotno bio odgovoran za istraživanje i proizvodnju grupe. Čelnikom MOL-a Mađarska imenovan je 2013. godine.


Diplomirao je na Državnom institutu međunarodnih odnosa u Moskvi te, osim mađarskog, govori engleski, ruski i arapski.