Pučka pravobraniteljica

Lora Vidović: Otvaramo ispitni postupak o nestanku sirijske djevojčice

P. N.

Lora Vidović

Lora Vidović

Na pitanje je li upoznata s tim slučajem, Vidović je kazala da je upoznata samo "s onime što su napisali mediji". "Sutra ćemo otvoriti ispitni postupak, pitati MUP za više podataka, i nakon toga ćemo biti pametniji", kazala je Vidović za RTL Danas



Pučka pravobraniteljica Lora Vidović kazala je da da će sutra otvoriti ispitni postupak o slučaju Sirijca koji tvrdi da ga je hrvatska policija nedaleko Plitvičkih jezera razdvojila od petogodišnje kćeri.


Na pitanje je li upoznata s tim slučajem, Vidović je kazala da je upoznata samo “s onime što su napisali mediji”. “Sutra ćemo otvoriti ispitni postupak, pitati MUP za više podataka, i nakon toga ćemo biti pametniji”, kazala je Vidović za RTL Danas.


Načelnik PU Karlovačke, Darko Bratić, rekao je kako “policija provjerava svaku prijavu takvog i sličnog karaktera”.




“Ono što otežava rad hrvatske policije je to što u pravilu te vrste prijava ne dolaze s područja gdje su u dosegu hrvatskih istražnih organa. Najčešće dolaze iz Bosne i Hercegovine i putem društvenih mreža. Mi pokušavamo provjeriti svaki taj navod. Međutim, dosadašnjim provjerama niti jedan od tih navoda nije potvrđen”, rekao je Bratić, pišu Vijesti.hr.