Tjedna prognoza

Ljeto je, izgleda, definitivno gotovo. Sunčano vrijeme neće se zadržati dulje od par dana

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay



Ljeto se, izgleda, konačno bliži svojem kraju, a nakon dva do tri stabilnija dana koji nas čekaju od srijede, vikend ponovo donosi loše vrijeme. Pravo jesensko.


– U utorak podjednako kao u ponedjeljak – promjenljivo, povremeno s kišom, moguće i grmljavinom. Na Jadranu se ne smiju isključiti mogućnost pljuskova, pa i pijavica, no kiša će biti rjeđa nego u unutrašnjosti. U srijedu i četvrtak stabilnije, sunčanije i toplije, većinom i suho, a od petka vjerojatno ponovno promjenljivije, uz čestu kišu, piše meteorolog Krunoslav Mikec za HRT.


U Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno i pretežno oblačno, uz manje oblaka u drugome dijelu dana. Ponegdje će biti kiše, a mjestimice i grmljavine. Vjetar će biti slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, uz najvišu temperaturu od 21 do 24 °C. Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz prevladavajuće oblačno vrijeme, uz povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Ujutro ponegdje može biti magle. Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Sjeverozapadnjaka će biti i na sjevernom Jadranu, osobito na otvorenome moru, koje će biti i umjereno valovito. Uz promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, dužim i češćim poslijepodne, mjestimice treba računati i na kišu i grmljavinu, pa i lokalne neverine. Kiše će, uz više oblaka, biti i u gorju.




Na sjeveru Dalmacije također promjenljivo, uz povećanu vjerojatnost za lokalne pljuskove ili malo kiše. Prema jugu pak sunčanije. Puhat će sjeverozapadni vjetar, povremeno umjeren, na otvorenome moru moguće i jak.


Na jugu Lijepe naše bit će najtoplije, uz najviše sunčana vremena, iako ne posve stabilno pa nije isključen poneki neverin ili malo kiše mjestimice, uz slab i umjeren sjeverozapadnjak.


I u srijedu još na kopnu promjenljivo, ali ipak uz malo manje čestu kišu. U četvrtak pak uglavnom suho i sunčano, a u petak ponovno nestabilnije, osobito u zapadnim područjima uz povećanu vjerojatnost za kišu. Temperatura zraka postupno će porasti, a za vikend i vjerojatnost za ponovno oblačnije, kišovitije i manje tople dane. Na Jadranu od srijede do petka većinom sunčano, uz pljuskove uglavnom u petak na sjevernom Jadranu. Za vikend ponovno nestabilnije. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, uglavnom na otvorenome moru u srijedu moguće i jak, a mjestimice uz obalu bit će i zapadnjaka, u petak vjerojatno juga, piše HRT.