'Institucije rade posao'

Kuščević nije jedini pod istragom: Na meti USKOK-a je još troje bivših Plenkovićevih ministara

Hina

Nakon niza medijskih napisa o suspektnim poslovima i stjecanju vijednih nekretnina obitelji Marić, USKOK je kroz formalne izvide odlučio provjeriti je li u njegovim radnjama bilo nezakonitosti



USKOK provjerava četvero smijenjenih ministara, osim Lovre Kuščevića, na meti izvida su i Goran Marić, Tomislav Tolušić i Gabrijela Žalac, piše u subotu Jutarnji list.


USKOK već duže od mjesec dana, prema neslužbenim informacijama, provodi izvide vezane uz poslove i imovinu bivšeg ministra Gorana Marića te s njim povezanih osoba, piše Jutarnji list. Nakon niza medijskih napisa o suspektnim poslovima i stjecanju vijednih nekretnina obitelji Marić, USKOK je kroz formalne izvide odlučio provjeriti je li u njegovim radnjama bilo nezakonitosti.


Pritom su istražitelji izuzeli poslovnu dokumentaciju o davanju u najam i prodaji državne imovine u Marićevu mandatu, između ostaloga o prodaji rezidencije u Grškovićevoj ulici koju je koristio bivši predsjednik Stjepan Mesić, a koju je za tvrtku Sjajna svjetlost koju vodi kupio Marićev, kako je sam rekao, prijatelj ali i raniji poslovni partner Zvonko Šarić.




Tako se pod lupom istražitelja našao i jedan od posljednjih poslova ministra Marića, o čemu je jučer izvijestio portal Telegram, a radi se o prodaji državnog zemljišta veličine 85,6 hektara u Brodskom Varošu, nadomak Slavonskog Broda, tvrtki Marsonia glas u vlasništvu ministrova prezimenjaka, prijatelja i zemljaka Dragana Marića. Treba napomenuti da procedura kupoprodaje još nije dovršena, naglašava Jutarnji list.


Bivši ministar Kuščević na meti je izvida zbog sumnje u nezakonitost prenamjene poljoprivrednog zemljišta, kod Gabriele Žalac provjerava se je li bilo protuzakonitog pogodovanja Josipu Stojanoviću, vlasniku tvrtke Jolly, a izvidi kod Tolušića vezani su za prijavu manje kvadrature kuće u Virovitici u imovinskoj kartici, piše u subotu Jutarni list.