Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
25. siječnja 2020.
Ministar uprave

Kuščević: Plenković ima potporu HDZ-a i koalicijskih partnera

Foto: D. KOVAČEVIĆ
Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 15. svibanj 2018. u 12:35 2018-05-15T12:35:25+02:00

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u srijedu uoči sjednice Vladina užeg kabineta da pozicija premijera Andreja Plenkovića nakon ostavke potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić nije destabilizirana jer Plenković ima potporu HDZ-a i koalicijskih partnera.

»Predsjednik Vlade ima potporu i u HDZ-u i u koalicijskim partnerima, a to znači da ćemo nastaviti raditi svoj posao do kraja mandata«, rekao je Kuščević novinarima pred Banskim dvorima.

»Zaista mislim da je atmosfera u HDZ-u dobra, to ćemo vidjeti na izvještajnom saboru, a mislim da su se koalicijski partneri jasno izjasnili da podržavaju nastavak rada ove Vlade. Pred nama je dug i težak posao koji ćemo dobro obaviti«, dodao je.

Kazao je kako nema razloga sumnjati u obrazloženje Dalić da je otišla zato što ne želi biti uteg Vladi. Nemamo vremena za žaljenje jer treba pronaći novog ministra ili ministricu, dovršiti postao restrukturiranja Agrokora i važne poslove na oporavku hrvatskog gospodarstva, poručio je.

I ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić smatra da pozicija premijer Plenkovića nije poljuljana jer, kaže, on jako dobro radi svoj posao, a Vlada će nastaviti funkcionirati na programima koje si je zacrtala.

»Žao mi je da je cijeli ogroman trud i napor potpredsjednice Vlade i Vlade na ovom poslu u sjeni proceduralnih i drugih postupaka«, rekla je Murganić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.