Štrajk do kraja

Kreću veliki prosvjedi: ‘Ako uskrate i jednu lipu nastavnicima u štrajku, Vlada će imati problem’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Ovo nije borba samo za 6,11 posto. Ovo je borba za dostojanstvo. Nitko neće dati da ga se gazi i vrijeđa. Vlada RH je jedina odgovorna za ono što se događa. Svi koji imaju ikakve prigovore na ovo što će se danas događati adresa je na Trg svetoga Marka i mail vlade RH. Tamo su isključivi krivci - zaključio je Mihalinec



‘Ako Vlada zabrani štrajk mi imamo neke druge naše mehanizme. A ako uskrate i jednu lipu nastavnicima koji su u štrajku, tada Vlada ima veliki problem, poručio je danas predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec, najavljujući frontalni štrajk u prosvjeti koji će traati sve do ispunjenja zahtjeva.


Nastave tako od danas neće biti u cijeloj zemlji i to svakog dana, iako je Mihalinec istaknuo da su se spremni odazvati na razgovor već i danas, naravno, ukoliko ih Vlada pozove.


– Jučer su održani sastanci sindikalnih tijela i jednoglassno je donesena odluka o frontalnom štrajku. Imamo gotovo potpune rezultate izjašnjavanja članova za srednje škole. 96,74 posto odbilo je ponudu Vlade RH. Sindikati neće samo štrajkati nego će pokazati svoju vidljivost gotovo svakog dana. Sutra ćemo je pokazati tijekom kongresa EPP-a koji se održava u Zagrebu, mini akcijom ‘Potrubi za obrazovanje’. Cijela trasa puta od Sheratona do Arene bit će pokrivena našim ljudima s transparentima s tim natpisom. Bit ćemo i kod sjedišta HDZ-a. Dogovorili smo da će u svim gradovima gdje imamo članove, od 13 do 14 naši aktivisti držati takve transparente ‘Potrubi za obrazovanje’, kazao je, prenosi N1 televizija.




– Čuli smo da će biti snajperisti na krovu, dronovi, helikopteri. Molimo ne pucajte u one koji drže transparente. To su učitelji – dodao je Mihalinec, najavivši i da će mini prosvjed biti održan i u četvrtak na Trgu svetog Marka.


U ponedjeljak, 25. studenog, pak, bit će održan prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. 


– Ovo nije borba samo za 6,11 posto. Ovo je borba za dostojanstvo. Nitko neće dati da ga se gazi i vrijeđa. Vlada RH je jedina odgovorna za ono što se događa. Svi koji imaju ikakve prigovore na ovo što će se danas događati adresa je na Trg svetoga Marka i mail vlade RH. Tamo su isključivi krivci – zaključio je Mihalinec.