Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1
Sutra: 21° 21° 1
21. srpnja 2019.
Ispunjen zahtjev

Kreće isplata zaostalih mirovina pripadnicima HVO-a kako je zatražio Glasnović

Željko Glasnović /  Foto Darko JELINEK
Željko Glasnović / Foto Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 8. svibanj 2017. u 21:29 2017-05-08T21:29:09+02:00

Isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, jedna je od pet zahtjeva koje je za potporu Vladi prošli tjedan tražio nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović, a sporazum su uz njega potpisali i Andrej Plenković, Tomo Medved i Zdravka Bušić. Stranka Slobodna Hrvatska podnijela je zbog toga u ponedjeljak kaznenu prijavu Uskoku protiv Plenkovića

ZAGREB Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u ponedjeljak je objavio na svojim internetskim stranicama da u četvrtak, 11. svibnja, počinje isplata neisplaćenih mirovina iz 2007. godine korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji.

»Korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji neisplaćene svote mirovina za 2007. u Republici Hrvatskoj isplatit će se 11. svibnja 2017., a korisnicima i nasljednicima u inozemstvu u svibnju 2017. s mirovinom za travanj 2017. godinu«, stoji u priopćenju HZMO-a.

Isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, jedna je od pet zahtjeva koje je za potporu Vladi prošli tjedan tražio nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović, a sporazum su uz njega potpisali i premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Zdravka Bušić.

Stranka Slobodna Hrvatska, koju su osnovali bivši članovi Živog zida, podnijela je zbog toga u ponedjeljak kaznenu prijavu Uskoku protiv premijera Plenkovića jer sporazum smatraju primjerom političke korupcije.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić taj je zahtjev ocijenio smiješnim. »To na što oni aludiraju bilo je u programu HDZ-a što se tiče statusa branitelja«, podsjetio je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka