Reakcije iz oporbe

Klisović: Plenković bi imao šanse postati predsjednikom Europske komisije

Hina

Joško Klisović, Foto: D. LOVROVIĆ

Joško Klisović, Foto: D. LOVROVIĆ

Ako Plenković ozbiljno pristupi tom poslu, a on jako dobro zna kako se promicanje takve kandidature radi, mislim da ima šanse«, rekao je Klisović 



Potpredsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku SDP-ovac Joško Klisović ocijenio je u ponedjeljak da bi premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković imao šanse postati kandidatom za predsjednika Europske komisije, pa i predsjednikom Komisije, pobijedi li Europska pučka stranka (EPP) na izborima za Europski parlament iduće godine.


»Predsjednici Komisije ne dolaze nužno iz najjačih zemalja Europske unije jer one po svojoj logici imaju prilično veliki utjecaj na stanje stvari unutar Unije. Dolaze obično iz manje zemlje, pa bi onda i Plenkovićeva kandidatura mogla biti sagledana u pozitivnom smislu.


Ako Plenković ozbiljno pristupi tom poslu, a on jako dobro zna kako se promicanje takve kandidature radi, mislim da ima šanse«, rekao je Klisović na upit novinara da prokomentira medijske napise o navodnoj Plenkovićevoj kandidaturi za šefa Europske komisije.




»EPP je trenutačno najjača politička grupacija u Europskom parlamentu, vidjet ćemo kako će biti nakon sljedećih izbora. To će umnogome odrediti iz koje će političke grupacije biti predsjednik Komisije. Plenković je dio te grupacije, pa ako uspije dobiti potporu većine stranaka te grupacije, onda ima šansu biti i predsjednikom Europske komisije«, kaže Klisović.