Prognoza

Kiša bi trebala prestati poslijepodne. Doznajte što nas čeka idućih dana

P. N.

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL



Danas će biti promjenljivo vrijeme, prijepodne i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i obilnija oborina, osobito na istoku, u gorju i u Dalmaciji. Poslijepodne postupan prestanak oborine i razvedravanje sa zapada.


Vjetar povremeno umjeren, na udare jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i bura, podno Velebita na udare i olujna, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).


Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26, a na Jadranu od 26 do 29 stupnjeva Celzijevih.




U središnjoj Hrvatskoj kiša će padati do popodne. Uslijedit će nekoliko dana sunčanog vremena s temperaturama do 29 stupnjeva, a nove se oborine očekuju za vikend.


Na riječkom području, kiša će, prema DHMZ-u padati sredinom dana. Prolazni pljuskovi predviđeni su i za srijedu i petak, dok će ostatak tjedna vrijeme biti sunčano, s ugodnim temperaturama od oko 28 stupnjeva.


Oborina danas ima i u Dalmaciji, no ostatak tjedna će svi koji odmaraju na jugu doći na svoje – trebalo bi biti sunčano i ugodno toplo. 


Iz HAK-a danas upozoravaju i na jak vjetar.


Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina). Na autocesti A1 od vijadukta Božići do južnog portala tunela Sveti Rok zbog jakih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h, a jak vjetar povremeno puše i na autocesti a6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, navodi HAK.